• Novi trejler za film „Dina“ otkriva mnogo

  Kompanija Warner Bros objavila je prošle nedelje novi trejler za film “Dina” (“Dune”), urađen po čuvenom istoimenom sci-fi romanu Frenka Herberta iz 1965. godine, koji otkriva mnoge detalje ovog budućeg hita. Film govori o borbi za kontrolu nad pustinjskom planetom Arakis, koja je jedini izvor super vrednog začina (poznatog i kao melanž). Taj “lek” može […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi trejler za film „Dina“ otkriva mnogo

  Kompanija Warner Bros objavila je prošle nedelje novi trejler za film “Dina” (“Dune”), urađen po čuvenom istoimenom sci-fi romanu Frenka Herberta iz 1965. godine, koji otkriva mnoge detalje ovog budućeg hita.

  Film govori o borbi za kontrolu nad pustinjskom planetom Arakis, koja je jedini izvor super vrednog začina (poznatog i kao melanž). Taj “lek” može produžiti ljudski život, pruža nadljudske nivoe svesti i omogućava putovanje brže od svetlosti.

  Trejler počinje rečima Chani, koju glumi Zendaia:

  Moja planeta Arrakis je tako lepa kada je sunce nisko i valja se po pesku, možete videti začin u vazduhu“… „Stranci pustoše našu zemlju pred našim očima. Sve što znam je njihova okrutnost prema mom narodu. Šta će biti sa našim svetom?“
  Drugi trejler za film „Dune“

  Trejler prikazuje većinu glavnih likova, među kojima su Timothee Chalamet (kao Paul Atreides), Charlotte Rampling (časna majka Gaius Mohiam), Josh Brolin (Gurnei Halleck), Jason Momoa (Duncan Idaho), Rebecca Ferguson (Lady Jessica) i Oscar Isaac (vojvoda Leto Atreides), a na kratko se pojavljuju i Javier Bardem (Stilgar), Dave Bautista (Glossu ‘Beast’ Rabban) i Stellan Skarsgard (baron Vladimir Harkonnen).

  U trejleru se ne pojavljuje Feida Rautha, koga je u bioskopskoj adaptaciji iz 1984. tumačio Sting, a za koga kruže glasine da ga u novoj verziji tumači Tye Sherian.

  U trejleru imamo prilike da vidimo i kako izgledaju careve trupe Sardaukara, kao i žestoke borbe po pustinji Arakis, Fremene ili Atridese u borbi sa Harkonenima, a prve scene ukazuju na da nas očekuje ogroman spektakl i pravo epsko filmsko iskustvo, piše space.com.

  Film je režirao oskarovac Denis Villeneuve, autor filmova Arrival i Blade Runner 2049. Planiran je i nastavak filma koji će upotpuniti priču o Herbertovom romanu, kao i spinoff TV serija “Dune: The Sisterhood”. Serija je usredsređena na živote Bene Gesserit, misteriozne organizacije žena.

  Film će se naći u bioskopima u Americi i kanalu HBO Max 22. oktobra. Prvobitno je trebalo da se pojavi prošle godine, ali je termin odložen zbog pandemije virusa korona. Datum premijere drugog filma i TV serije nije objavljen.

  Ovo nije prva adaptacija romana „Dune“. David Linch potpisao je film objavljen 1984. godine u kome svoj filmski debi ima Kyle MacLachlan. Potom je Sci-Fi Channel napravio i dve mini serije: „Frank Herbert’s Dune“ iz 2000. i „Children of Dune“ iz 2003. godine.

  Zvanični sinopsis:

  Mitsko i emocionalno nabijeno herojsko putovanje, „Dina“ priča priču o Polu Atreidesu, brilijantnom i nadarenom mladiću rođen za velika dela izvan njegovog poimanja, koji mora otputovati na najopasniju planetu u univerzumu kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda. Dok zlonamerne sile eksplodiraju u sukob zbog najdragocenijeg resursa koji postoji, a koji se može pronaći samo na toj planeti – robe sposobne da otključa najveće potencijale čovečanstva – preživeće samo oni koji mogu pobediti strah.“

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Inđija: 14,7 miliona dinara za kulturu

  Komisija za izbor projekata u kulturi, a na predlog predsednika opštine Inđija, donela je odluku da dodeli ukupno 14.690.000,00 dinara udruženjima sa teritorije opštine Inđija koja su […]