• „Novi tvrđava teatar“ od 1. do 7. septembra u Čortanovcima

  Ovogodišnji Festival „Novi Tvrđava Teatar“ biće održan od 1. do 7 septenbra na prostoru Vile Stanković u Čortanovcima pod nazivom „Čuda se dešavaju, ali ih treba prepoznati“ Na otvorenoj sceni ispred Vile Stanković, od 1. do 7. septembra smenjivaće se, iz večeri u veče, ansambli pozorišta iz regiona, kao i iz Novog Sada i Beograda. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Novi tvrđava teatar“ od 1. do 7. septembra u Čortanovcima

  Ovogodišnji Festival „Novi Tvrđava Teatar“ biće održan od 1. do 7 septenbra na prostoru Vile Stanković u Čortanovcima pod nazivom „Čuda se dešavaju, ali ih treba prepoznati“

  Na otvorenoj sceni ispred Vile Stanković, od 1. do 7. septembra smenjivaće se, iz večeri u veče, ansambli pozorišta iz regiona, kao i iz Novog Sada i Beograda.

  Organizatori posebno izdvajaju gostovanje Makedonskog Narodnog pozorišta sa novom postavkom Ibzenovog komada „Neprijatelj naroda“, u režiji Nine Nikolić. Naslovnu ulogu u ovom komadu igra Nikola Ristanovskim.

  Iz Sarajevskog Narodnog pozorišta stiže moderna, furiozno zaoštrena predstava mladih glumaca pod naslovom „Umjetnik u gladovanju“ prema motivima i fragmentima iz života, djela, pisama i dnevnika F. Kafke, u režiji Alena Šimića.

  Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada će prikazati predstavu „Kafka mašina“ po tekstu inspirisanom delima i životom Franca Kafrke, u režiji Veljka Mićunovića, a predstava po komadu makedonskog dramskog pisca Rusomira Bogdanovskog „Čudo svetog Georgija“, u režiji Nikole Zavišića, rađena u koprodukciji tri pozorišta: iz Plevne (Bugarska), Arada (Rumunija) i Niša (Srbija).

  Poslednja predstava u takmičarskoj konkurenciji je nova premijera, koja će biti izvedena početkom avgusta u Tivtu, po delu poznatog italijankog pisca Lorenca Maronea „Sitnice koje život znače“, u režiji Andreja Nosova, rađena u koprodukcij Narodnog pozorišta u Beogradu,

  Beo Art produkcije i Centra za kulturu Tivat, dok će se čast nagrađenih, van konkurencije, predstaviti glumci pozorišta Portal FSU iz Beograda, koji će izvesti adaptaciju komada „Banović Strahinja“ Borislava Mihajlovića – Mihiza, pod naslovom „Ljubav i krivica“, u režiji Vide Ognjenović.

  Organizatori naglašavaju da je prošla potorišna sezona bila veoma „bogata i izazovna“

  -Nažalost neke predstave su izostale zbog organizacionih i tehničkih problema izvođenja na otvorenom. Nadamo se da ćemo neke od njih moći da vidimo na narednom, desetom jubilarnom Festivalu NTT 2023. – saopštili su organizatori.

  Prema njihovim rečima ovogodišnji repertoar obuhvata predstave rezličitih pozorišnih rukopisa u kojima se na visoko umetnički način smelo otvaraju neka pitanja i započinju rasprave o nama, našem vremenu i našoj nesnađenosti.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  „Ožalošćena porodica“ u KC Inđija

  Nušićeva „Ožalošćena porodica“ u izvođenju Kreativnog centra „Artelje“ iz Inđije je na repertoaru Kulturnog centra u nedelju 18. februara od 20 sati. Karte su u prodaji od 10. februara […]