Novo brdo đubreta niče u Staroj Pazovi

Categories NOVO, VojvodinaPosted on

Novo brdo đubreta širi se pored deponije smeća u Staroj Pazovi, koja se često dimi i neretko gori, što ometa i saobraćaj na auto-put Novi Sad – Beograd.

Kako piše VOICE, biolog Živan Ulemek, iz udruženja „Za zdravu opštinu Stara Pazova“, podsetio je da je prethodni plan upravljanja otpadom u toj opštini važio od 2009. do 2019, a njime je bilo predviđeno zatvaranje postojeće nesanitarne deponije u roku od pet godina, odnosno do 2014.

Preusmeravanje otpada na još uvek nepostojeću regionalnu deponiju u Inđiji bilo je predviđeno, a nakon toga i nalaženje alternativnog rešenja, zatim izgradnja kompostera za obradu biorazgradivog otpada koji čini najveći deo komunalnog otpada, kao i izgradnja reciklažnog dvorišta u kome bi se odvajali materijali koji mogu da se recikliraju. – naveo je Ulemek.

Igor Jezdimirović iz organizacije Inženjeri zaštite životne sredine rekao je da, ukoliko se ne utvrdi ko je odgovoran zato što plan 2009-2019 nije realizovan, može da se desi da 2031. „budemo tu gde smo i sad, a da za to niko ne odgovara“.

POGLEDAJ JOŠ:

Naslovna: VOICE

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *