• Novo brdo đubreta niče u Staroj Pazovi

  Novo brdo đubreta širi se pored deponije smeća u Staroj Pazovi, koja se često dimi i neretko gori, što ometa i saobraćaj na auto-put Novi Sad – Beograd. Kako piše VOICE, biolog Živan Ulemek, iz udruženja „Za zdravu opštinu Stara Pazova“, podsetio je da je prethodni plan upravljanja otpadom u toj opštini važio od 2009. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novo brdo đubreta niče u Staroj Pazovi

  Novo brdo đubreta širi se pored deponije smeća u Staroj Pazovi, koja se često dimi i neretko gori, što ometa i saobraćaj na auto-put Novi Sad – Beograd.

  Kako piše VOICE, biolog Živan Ulemek, iz udruženja „Za zdravu opštinu Stara Pazova“, podsetio je da je prethodni plan upravljanja otpadom u toj opštini važio od 2009. do 2019, a njime je bilo predviđeno zatvaranje postojeće nesanitarne deponije u roku od pet godina, odnosno do 2014.

  Preusmeravanje otpada na još uvek nepostojeću regionalnu deponiju u Inđiji bilo je predviđeno, a nakon toga i nalaženje alternativnog rešenja, zatim izgradnja kompostera za obradu biorazgradivog otpada koji čini najveći deo komunalnog otpada, kao i izgradnja reciklažnog dvorišta u kome bi se odvajali materijali koji mogu da se recikliraju. – naveo je Ulemek.

  Igor Jezdimirović iz organizacije Inženjeri zaštite životne sredine rekao je da, ukoliko se ne utvrdi ko je odgovoran zato što plan 2009-2019 nije realizovan, može da se desi da 2031. „budemo tu gde smo i sad, a da za to niko ne odgovara“.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-regionalna-deponija-17-godina-na-cekanju-a-kad-ce-ne-zna-se/

  Naslovna: VOICE

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina