NUNS poslao “Vodič za tolerantno ponašanje političara prema novinarima“ predsedniku opštine Bačka Palanka

Nezavisno udruženje novinara Srbije poslalo je „Vodič za tolerantno ponašanje političara prema novinarima“ predsedniku opštine Bačka Palanka Branislavu Šušnici nakon što je verbalno napao novinarku portala BAP vesti jer je pitala koliko još u opštini ima neobezbeđenih kablova pod naponom, s obzirom na to da je od strujnog udara u ponedeljak stradalo 13-ogodišnje dete, a […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
NUNS poslao “Vodič za tolerantno ponašanje političara prema novinarima“ predsedniku opštine Bačka Palanka

Nezavisno udruženje novinara Srbije poslalo je „Vodič za tolerantno ponašanje političara prema novinarima“ predsedniku opštine Bačka Palanka Branislavu Šušnici nakon što je verbalno napao novinarku portala BAP vesti jer je pitala koliko još u opštini ima neobezbeđenih kablova pod naponom, s obzirom na to da je od strujnog udara u ponedeljak stradalo 13-ogodišnje dete, a nekoliko dana pre toga i njegov deda.

– Ovim činom NUNS želi da ukaže da mediji objavljuju sve informacije, ideje i mišljenja o pojavama, događajima i ličnostima koje su od javnog interesa, a svaki građanin ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude o njima obavešten. Nosioci javnih funkcija su dužni da javnost obaveštavaju o događajima koji su od javnog interesa, da odgovarajau na pitanja novinara i da pruže odgovor. Takođe, dužni su da trpe eventualno iznošenje kritičkih mišljenja, koja se odnose na rezultate njegovog rada. – navode u udruženju.

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ko-je-naprednjak-iz-backe-palanke-koji-je-vikao-na-novinarku/?fbclid=IwAR3YH4hPH2wQ_W4KvcgWfzQZkXwjEgLRItatI-NkCWlfgpH0ge8rqQp0yF0

Kako sedodaje, Šušnica treba da shvati da su sloboda izražavanja i sloboda medija sastavni deo i jedno od osnovnih prava i temelj svake demokratske i pravne države. Svojim ponašanjem Šušnica je pokazao nedostatak poštovanja prema novinarima, medijskim slobodama, demokratskim principima, ali i pre svega građanima Srbije.

Vodič će ujedno biti poslat premijerki Ani Brnabić, kao i ministru za informisanje i telekomunikacije Mihajlu Jovanoviću, i ministarki za nauku, tehnološki razvoj i inovacije Jeleni Begović, na čijem zajedničkom događaju novinarima nije bilo fizički dozvoljeno da postave pitanje nakon događaja – bili su zaključani u sobu.  

Izvor: NUNS

IN Medija

PROČITAJTE JOŠ:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/novinare-zakljucali-da-ne-bi-prisli-premijerki-brnabic/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Vojvodina

Energetska sanacija javnih zgrada po Vojvodini

Na sedam javnih objekata na teritoriji AP Vojvodine, ukupne površine 11.500 kvadratnih metara, počeli su radovi na energetskoj sanaciji, za koje je obezbeđen novac iz pokrajinskog budžeta.