• O sukobu interesa člana Komisije odlučuje predsednik Opštine

  Kako bi se realizovale mere i aktivnosti predviđenih Lokalnim antikorupcijskim planom opštine Inđija za period 2021. godine -2024 godine lokalna vlast će doneti Odluku o izmenama i dopunama Pravilnika o postupku i kriterijumima za dodelu sredstava iz budžeta opštine Inđija udruženjima, za realizovanje programa od javnog interesa za opštinu Inđija, Pravilnikom o izmenama i dopunama […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  O sukobu interesa člana Komisije odlučuje predsednik Opštine

  Kako bi se realizovale mere i aktivnosti predviđenih Lokalnim antikorupcijskim planom opštine Inđija za period 2021. godine -2024 godine lokalna vlast će doneti Odluku o izmenama i dopunama Pravilnika o postupku i kriterijumima za dodelu sredstava iz budžeta opštine Inđija udruženjima, za realizovanje programa od javnog interesa za opštinu Inđija,

  Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o postupku i kriterijumima za dodelu sredstava iz budžeta opštine Inđija udruženjima, za realizovanje programa od javnog interesa za opštinu Inđija obezbeđeno je izuzeće iz daljeg rada Кomisije člana kod kog se utvrdi sukob interesa. O tome će, navodi se u obrazloženju, odlučivati predsednik opštine u svakom slučaju posebno, a kada utvrdi sukob interesa, on imenuje u Кomisiju novog člana kao zamenu.

  Takođe, u slučaju saznanja da se nalazi u sukobu interesa, član komisije je dužan da o tome bez odlaganja obavesti ostale članove Кomisije i da se izuzme iz daljeg rada Кomisije.

  Sukob interesa postoji ako član komisije ili članovi njegove porodice (bračni ili vanbračni drug, dete ili roditelj), zaposleni ili član organa udruženja kje učestvuje na konkursu ili bilo kog drugog udruženja povezanog na bilo koji način sa tim udruženjem, ili u odnosu na ta udruženja ima bilo koji materijalni ili nematerijalni interes, suprotan javnom interesu i to u slučajevima porodične povezanosti, ekonomskih interesa il idrugog zajedničkog interesa.

  Kako se navodi, i dalje je obezbeđeno načelo dvostepenosti postupka, činjenicom da Odluku o prigovoru na Predlog rang liste Кomisije donosi Opštinsko veće u roku od 15 dana od dana prijema prigovora.

         – Dostavljenim izmenama i dopunama Pravilnika izvršavaju se mere Lokalnog antikorupcijskog plana opštine Inđija za period 2021. godine – 2024. godine, koje su dospele po rokovima za jul, odnosno avgust 2023. godine.– navodi se između ostalog u obrazloženju.

  Izmene Pravilnika naći će se na sednici Opštinskog veća koja će biti održana u petak.  

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-od-25-jula-javna-rasprava-o-rebalansu-budzeta/?fbclid=IwAR1qurJJn8AI0lOPxoZzn5HOSkJwRsIQC7voa3-HspMeeLp-ozSQyA5Drjo

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika