Od danas u školama maske obavezne non-stop

Categories Inđija, NOVOPosted on

Prema preporukama Tima za škole, od danas su obavezne zaštitne maske tokom boravka u školi, zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Učenici i njihovi predavači maske od danas moraju da nose non-stop, za razliku od početka školske godine, kada je maska bila obavezna dok deca ne sednu u klupe i u trenucima kada odgovaraju.

Prosvetni radnici koji su vakcinisani nemaju obavezu da nose zaštitne maske, sve dok ne priđu učeniku na 1,5 metara rastojanja.

Od ove mere koja je stupila na snagu danas, izuzeti su učenici koji, iz zdravstvenih razloga, ne mogu da nose zaštitnu masku, ali je za to potrebno mišljenje lekara specijaliste.

Za učenike koji imaju zdravstveni problemi i mišljenje lekara specijaliste da ne smeju da nose zaštitne maske, škola ima obavezu da obezbedi njihov boravak u školi bez maske, tako što će povećati fizičku distancu u odnosu na ostalu decu i zaposlenime i pojačati primenu svih mera zaštite (dezinfekcija ruku, čišćenje i dezinfekcija nastavnih sredstava i prostora).

U 40 opština i gradova, od danas se prelazi se na onlajn nastavu, u tim mestima viši razredni osnovne škole, odnosno sedmi i osmi razred, prelaze na kombinovani model nastave – dan u školi, dan onlajn, a odeljenja se dele u dve grupe.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model, koji podrazumeva neposrednu nastavu u školi, među kojima je i Inđija.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *