• Odlučeno ko, kada i gde prima buster vakcinu

  Treća doza vakcine protiv kovida počeće da se daje građanima Srbije od sutra, utorka 17. avgusta. Buster, odnosno treću dozu vakcine, moći će da prime svi vakcinisani građani kojima je prošlo 180 dana od primljene druge doze vakcine, a detaljnije informacije dobiće SMS-om ili emailom. Nezavisno od toga da li spadaju u grupe kojima se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odlučeno ko, kada i gde prima buster vakcinu

  Treća doza vakcine protiv kovida počeće da se daje građanima Srbije od sutra, utorka 17. avgusta.

  Buster, odnosno treću dozu vakcine, moći će da prime svi vakcinisani građani kojima je prošlo 180 dana od primljene druge doze vakcine, a detaljnije informacije dobiće SMS-om ili emailom.

  Nezavisno od toga da li spadaju u grupe kojima se preporučuje treća doza, svako može da primi dopunsku dozu ukoliko želi, po isteku šest meseci od druge doze, a nakon dobijenog poziva od eUprave.

  Građani ne treba da se prijavljuju samoinicijativno za treću dozu, pre nego što ih kontaktira eUprava.

  Svim građanima se ostavlja mogućnost izbora vakcine, a konačan izbor će saopštiti lekaru tokom pregleda i konsultacija na vakcinalnom punktu.

  U Srbiji trenutno postoje četiri vrste vakcina i svih ima dovoljno na svim punktovima u zemlji – kineska vakcina (Sinofarm), ruska vakcina (Sputnjik V) i vakcine proizvođača Fajzer i Astrazeneka.

  Po dobijanju poziva od eUprave građani će moći da se vakcinišu u svim domovima zdravlja širom Srbije.

  Dopunska, doza vakcine posebno osobama sa narušenim imunitetom – imunodeficijencijama i stanjima imunosupresije, primaoci transplantata koštane srži i solidnih organa, osobe na hemodijalizi i osobe koje žive sa primarno ili sekundarno imunosuprimiranim pacijentima, osobe starije od 70 godina, osobe starije od 60 godina koje stalno borave u domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite, zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, putnici u međunarodnom saobraćaju, građani Srbije koji često putuju u inostranstvo, bilo zbog posla ili iz privatnih razloga.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]