Opozicija u Inđiji: Sprećićemo krađu glasova

Sastanak inđijske opozicije koji je planiran za petak, 3. novembra je pomeren za narednu nedelju, potvrđeno je za IN Medija. Pojedine opozicione stranke u Inđiji su već krenule se obukom kontrolora za predstojeće izbore, zakazane za 17. decemembar i za sada se na sastanku očekuje prisustvo predstavnika 5 opozicionih stranaka i pokreta u Inđiji. Pored […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Opozicija u Inđiji: Sprećićemo krađu glasova

Sastanak inđijske opozicije koji je planiran za petak, 3. novembra je pomeren za narednu nedelju, potvrđeno je za IN Medija.

Pojedine opozicione stranke u Inđiji su već krenule se obukom kontrolora za predstojeće izbore, zakazane za 17. decemembar i za sada se na sastanku očekuje prisustvo predstavnika 5 opozicionih stranaka i pokreta u Inđiji.

Pored opštinskog odbora Demokratske stranke i inđijskog ogranka Narodnog pokreta Srbije na sastanku bi trebalo da prisustvuju i predstavnici opštinskog odbora Stranke slobode i pravde kao i grupe građana “Građanin”.

Prema rečima predsednika Narodnog pokreta Srbije Inđija, Radovana Grkovića još uvek nije precizirano kada će biti održan sastanak ali će se svakako opozicija u Inđiji sastati u toku naredne nedelje.

Meni koliko je poznato, još uvek nije donet konačan dogovor oko sastanka ali, na predstojećim izborima koji su zakazani za 17. septembar 2023. godine, je plan da u kampanji učestvujemo zajedno sa ostalim opozicionim strankama na listi “Srbija protiv nasilja”  – objašnjava Grković.

Inđija:Aktivirala se Demokratska stranka, imenovan novi poverenik

Iako neće imati svoje kandidate na parlamentarnim i pokrajinskim izborima, pokret “GrađanIN” će doprineti kampanji opozicije kako bi se sprećila potencijalna krađa glasova, kaže za IN Medija odbornik ovog pokreta Strahinja Jovanović.

–  Mi ćemo politički sarađivati sa svakim osim Srpske napredne stranke. Sa svakim možemo da razgovaramo, prvenstveno oko kontrole izbora pošto mislim da će vlast pokušati na sve načine u Inđiji da pritiska birače, da na neki način kupuju birače i pokret GrađanIN će dati kontrole. Stavićemo resurse u odbranu izborne volje inđinčana jer mislimo da postoji velika opasnost da bude prekrojena volja građana. Daćemo naše kontrolore kao i članove opštinske izborne komisije kako bi sprečili pomenutu krađu glasova. – kazao je Strahinja Jovanović.

 

“Mi ćemo politički sarađivati sa svakim osim Srpske napredne stranke.” Strahinja Jovanović

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde je počeo sa obukom kontrolora pre dve nedelje i oni će biti na raspolaganju koalaciji odnosno listi “Srbija protiv nasilja” kaže za IN Medija Živko Janković predsednik OO SSP Inđija.

Cilj nam je zajednički, rušenje aktuelnog režima na parlamentarnim i pokrajinskim izborima. Izbori u decembru su uvertira za lokalne izbore na kojima očekujemo konačan pad SNS vlast u opštini Inđija. – kazao je Janković.

Na sastanku inđijske opozicije će pored navedenih stranaka bit ii predstavnici Pokreta Slobodnih građana, saznaje IN Medija.

M. Blečić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Politika

Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

Zaljubljeni ste u Gornana Ješića, punački ste, ne umete da čitate, mrzite SNS, vi (SNS) ste najgora vlast koja je zadesila Inđiju kroz istoriju, trošite novac po kafanama i pravdate se da je to zbog investitora – samo je deo narativa na relaciji Gak – Jovanović na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.