• Opština Inđija mora da plati Rajfajzen banci 700 miliona dinara

  Budžet opštine Inđija za ovu godinu će iznositi 4 milijarde i 885 miliona dinara međutim, najveći problem je pristiglo dugovanje od 700 miliona dinara, moglo se čuti prilikom obrazloženja budžeta na sednici lokalnog parlamenra. Prilikom obrazloženja budžeta, predsednik opštine Inđija se osvrnuo na radove na konačnom završetku sportske hale u Inđiji. Kako je rekao Gak, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Inđija mora da plati Rajfajzen banci 700 miliona dinara

  Budžet opštine Inđija za ovu godinu će iznositi 4 milijarde i 885 miliona dinara međutim, najveći problem je pristiglo dugovanje od 700 miliona dinara, moglo se čuti prilikom obrazloženja budžeta na sednici lokalnog parlamenra.

  Prilikom obrazloženja budžeta, predsednik opštine Inđija se osvrnuo na radove na konačnom završetku sportske hale u Inđiji. Kako je rekao Gak, novac je obezbeđen od Pokrajine i radovi teku predviđenom dinamikom međutim, stigli su novi problemi.

  Sigla nam je presuda da platimo Rajfajzen banci 700 miliona dinara za presudu iz 2010. godine. Ako budemo u 2023. godini morali da vratimo taj novac, to znači da ni jedno drvo nećemo moći da posadimo a ne da realizujemo ono što smo zamislili. To je realnost, to nije kukanje. Novac mora da se vrati.  – kazao je predsednik opštine Vladimir Gak.

  Vladimir Gak je napomenuo da je planirano kreditno zaduženje opštine kako bi se ostvarili kapitalni projekti poput rekonstrukcije trga u Inđiji ili gradske pijace. Prema rečima Gaka, to ne znači da je to konačna odluka,

  Ne znači da smo se već zadužili, ukoliko se odlučimo za to o tome ćemo u parlamentu svi zajedno raspravljati i doneti odluku.  – rekao je predsednik opštine Inđija na sednici lokalnog parlamenta.

  On je još jednom ponovio da je 2016 godine izvršenje budžeta bilo 1,6 milijardi dinara dok je 2022.  godine oko 3 milijarde prihoda.  Sledeće godine, smatra Gak,  će biti  oko 3,4 milijarde dinara.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-suficit-u-budzetu-je-pokazatelj-da-smo-domacinski-raspolagali-novcem-gradjana/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika