• Opština Inđija se oglušila o Zakon o javnom informisanju

  Više od polovine lokalnih samouprava prekoračilo je rok za raspisivanje medijskih konkursa među njima i opština Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Inđija se oglušila o Zakon o javnom informisanju
  Foto: IN Medija

  Iako su, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, svi gradovi i opštine dužni da konkurs za sufinansiranje medijskih projekata raspišu do 1. marta, to nije učinilo više od polovine lokalnih samouprava, naveo je ranije UNS a prenela Cenzolovka.

  I Opština Inđija je među lokalnim samoupravama koja se oglušila o Zakon.

  Podsetimo da je lokalna vlast u opštini Inđija rešila da rebalansom budžeta u 2023. godini poveća iznos namenjen za ostvarivanje i unapređivanje javnog interesa u oblasti javnog.informisanja i to za 6 miliona dinara.

  Načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Ivana Babin tada je objasnila da će novac biti opredeljen po odluci predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka jer vremena za konkurs nema.

  Međutim, konkurs još uvek nije raspisan niti je iz lokalne samouprave odgovoreno IN Mediji i Nezavisnom udruženju novinara Srbije kome i kada će dodatnih šest miliona biti dodeljeno.

  Na poslednjem konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja, opština Inđija je, polovinom jula prošle godine, nakon odluke Komisije za ocenu medijskih projekata dodeila ukupno 25,8 miliona dinara medijima koji godinama unazad dobijaju novac iako u tim medijima ne postoji informacija koja bi mogla da se okarakteriše kao javni interes.

  Od predviđenih 25.875.000 dinara za Sremsku televiziju i Radio Televiziju Inđija dodeljeno je 12 miliona dinara.

  Takođe, dodeljeno je milion dinara za Centralnu produkciju Saveti Kovačević koja emituje emisiju “Cicina tezga” na Sremskoj televiziji. Ostali mediji registrovani u opštini Inđija dobili su ukupno 4,3 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]