Otvorena izložba ,,Presija, rađanje jave“ Mirjane Blagojev

Juče je u Galeriji Kuće Vojnovića otvorena izložba ,,Presija, rađanje jave“ autorke Mirjane Blagojev. Izložba će biti otvorena za posetioce do 1. decembra 2023. godine, radnim danima u periodu od 8 do 16 časova.

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Otvorena  izložba ,,Presija, rađanje jave“ Mirjane Blagojev

Na izložbi su predstavljene skulpture i reljefi u kojima autorka suočava dve komponente: zemlju, odnosno glinu/terakotu sa reflektujućim materijalima poput prohroma ili polistirena. Suočavanjem dva materijala kao što su glina i reflektujuća materija otelotvoruje se ideja suočavanja starog i novog, odraza kao promenljive slike okruženja i zemlje kao temelja svega što postoji.

Zemlja predstavlja i osnovu na kojoj su se gradile civilizacije ranijih vremena, dok reflektujuće površine dominiraju u savremenoj urbanoj arhitekturi. Slike iz kojih prodire reflektujuća materija, uvodeći okolni prostor i posmatrača u prostor slike.

Slike iz serije Reality pieces su izrađene od novinske hartije koja otelotvoruje ideju o slici stvarnosti koja se predstavlja putem medija, ili su prikaz simbola društvenih mreža koji predstavljaju određenu paralelnu stvarnost. Na taj način u ovim slikama suočavaju se više nivoa stvarnosti: onaj koji nam je predstavljen, onaj koji mi predstavljamo i onaj koji sami vidimo.

 

 

 

 

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Kultura

Film “Pokidan” u Kulturnom centru Inđija

Na bioskopskom reperoaru Kultrunog centra Inđija u petak 8, subotu 9. i nedelju 10. decembra je film “Pokidan”. Film je nastao je po motivima života Aleksandra Vuksanovića – Ace Lukasa.