• Pećinci: Deca nepodobnih roditelja se vraćaju u vrtić

  Deca „nepodobnih“ roditelja iz Pećinaca vraćena su u vrtić, saznaje IN Medija. Agonija koja je trajala godinu dana konačno ima sretan kraj međutim, opozicija u Pećincima smatra da je razlog povratka dece u vrtić zapravo pokušaj vlasti Srpske napredne stranke da se iz čitave priče izvuče kako bi javnost zaboravila na sva kršenja Zakona koju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pećinci: Deca nepodobnih roditelja se vraćaju u vrtić

  Deca „nepodobnih“ roditelja iz Pećinaca vraćena su u vrtić, saznaje IN Medija. Agonija koja je trajala godinu dana konačno ima sretan kraj međutim, opozicija u Pećincima smatra da je razlog povratka dece u vrtić zapravo pokušaj vlasti Srpske napredne stranke da se iz čitave priče izvuče kako bi javnost zaboravila na sva kršenja Zakona koju je SNS činila u poslednjih godinu dana.

  Danas smo saznali da su sa liste čekanja upisana sva deca koja su bila sporna u prethodnih godinu dana. Navodno, kako nam je rečeno, da se radi na proširenju kapaciteta u objektima predškolske ustanove te su se stvorili uslovi da se sva deca vrate u vrtić. Ta tvrdnja nije tačna jer radovi na proširenju kapaciteta u vrtiću ni u jednom objektu nisu započeti, niti se gradi novi vrtić kako je to ranije najavio predsednikAleksandar Vučić pa i predsednik opštine Pećinci i sam lider pećinačkih naprednjaka Milorad Pantić Luki. – objašnjava za IN Medija Nikola Mažić, predsednik OO DS Pećinci.

  Mažić kaže da vlast pokušava da se na taj način izvuče iz čitave situacije.  

  Oni sada samo pokušavaju da se iz čitave priče džetlmenski izvuku jer je ogroman pritisak javnosti i svih relevantnih institucija u Srbiji na predškolsku ustanovu a poslednji je reagovao i zaštitnik grđana što znači da ne postoji instuticuja koja se bavi Zakonom o obrazovanju ili pravu dece da nije donela odluku o koristi ispisane dece.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pecinci-na-listi-cekanja-deca-ciji-su-roditelji-politicki-nepodobni/

  Ipak, kaže Mažić, vraćanje dece u vrtić ne vidi kao pobedu jer se ništa nije promenilo u opštini Pećionci gde i dalje glavnu i jedinu reč vodi predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke Milorad Pantić Luki.

  Pored svih ovih tragedija koje su obeležile prethodne mesece, ne bih ovo nazvao pobedom jer iako su deca vraćena u vrtić mnoga deca nisu ni živa. A drugo, situacija u opštini Pećinci je i dalje katastrofalna, i dalje postoji diskirminacija po raznim osnovama tako da je to još uvek daleko od neke pobede. – zaključio je Nikola Mažić.

  Podsetimo da su pre godinu dana roditelji čija su deca ispisana iz PU „Vlada Obradović Kameni“ Pećinci  održali protest ispred objekta ustanove jer od nadležnih nisu dobili konkretne odgovora zbog čega i kada je doneta takva odluka. Roditelji su izjavi za IN Medija naveli da su o odluci Komisije saznali nakon telefonskog poziva iz kancelarije direktorice PU ” Vlada Obradović Kameni”, Anite Vončevski. Kako su za naš portal objasnili, pozvala ih je žena koja se nije predstavila a jedini odgovor je bio “To je odluka Komisije”.

  Roditelji su za takvu situaciju optužili tadašnjeg poverenika Srpske napredne stranke za Pećince a danas predsednika opštinskog odbora Milorada Pantića Lukija, koji je, kako tvrde, direktorki predškolske ustanove u tom mestu i dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.

  Jedna od majki čija su deca ispisana, Jelena Mažić tada je za naš portal izjavila da je posumnjala da je razlog to što je rođeni brat njenog supruga, Nikola,  politički aktivan i to na strani opozicije.

  –  Svi već znaju kakva je politička situacija u opštini Pećinci, da postoji samo jedan čovek, Milorad Pantić Luki,  koji se za sve pita. Suprug i ja uopšte nismo iz te priče , ja radim u Beogradu on u stranoj kompaniji u Šimonovcima. Dakle, ne polažemo račune tom lokalnom moćniku, jednostavno radimo svoj posao. Jedino nam preostaje protest ispred objekta PU „Vlada Obradović Kameni“. – kazala je tada  naša sagovornica.

  M.Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika