• Pećinci: Vlast rekonstruiše vrtić i u Obrežu, nepodobni roditelji kažu – sumnjiv potez

  Opština Pećinci će pored rekonstrukcije vrtića u Pećincima raditi rekonstrukciju i adaptaciju objekta PU „Vlada Obradović Kameni“ u Obrežu, saznaje IN Medija. „Nepodobni“ roditelji čija su deca na listi čekanja a koju je, kako tvrde, sastavio poverenik SNS-a Milorad Pantić Luki, smatraju da je ovaj potez vlasti u toj sremskoj opštini „sumnjiv“. Građevinska dozvola je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pećinci: Vlast rekonstruiše vrtić i u Obrežu, nepodobni roditelji kažu – sumnjiv potez

  Opština Pećinci će pored rekonstrukcije vrtića u Pećincima raditi rekonstrukciju i adaptaciju objekta PU „Vlada Obradović Kameni“ u Obrežu, saznaje IN Medija.

  „Nepodobni“ roditelji čija su deca na listi čekanja a koju je, kako tvrde, sastavio poverenik SNS-a Milorad Pantić Luki, smatraju da je ovaj potez vlasti u toj sremskoj opštini „sumnjiv“.

  Građevinska dozvola je dobijena 25. oktobra a predračunska vrednost radova je 57, 5 miliona dinara bez PDV-a.

  Podsetimo, deci „nepodobnih“ roditelja iz Obreža ponuđeno je mesto u vrtiću u Šimanovcima međutim, roditelji iz Obreža, koji je udaljen dvadesetak kilometara od Šimanovaca, nisu prihvatili predlog predškolske ustanove jer im se finansijski ne isplati.

  Protest roditelja u Pećincima

  Jelana Mažić, čija se deca nalaze na listi čekanja, iako u vrtiću ima mesta, kaže za IN Medija da je novi potez vlasti u Pećincima sumnjiv jer je objekat vrtića u Obrežu davno trebao biti rekonstruisan, mnogo pre problema „nepodobnih“ roditelja.

  Smatram da je ovaj potez neko pranje pare ili slično jer vrtić u Obrežu je trebao da se sredi. Prvenstveno sala, što je planirano odavno da se urad, na celom objektu su promenjeni prozori samo na sali su ostavljeni neki stari. Dvorište im je u katastrofalnom stanju, deca imaju jednu ljuljašku i možda jednu klackalicu koja je u funkciji kao i tobogan. Takođe, ograda je oštećena na više mesta te može da uđe ko hoće. U blizini je lokalna prodavnica a u dvorištu vrtića su se nalazile flaše ali i špricevi.

  Pored toga, napominje Mažić, cifra od 57,5 miliona dinara je „preterana“

  Ako je adaptacija objekta u Obrežu pokrenuta zbog nas i javnosti gde je predstavljen problem sa kapacitetom, onda je to neki pomak.Ali, tolika cifra, mislim da je to malo preterano. – kaže za IN Medija jedna od „nepodobnih“ roditelja Jelena Mažić.

  Kako je istraživački portal VOICE ranije pisao, dan nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nijedno dete ne sme da trpi zbog nacionalne, političke ili druge pripadnosti svojih roditelja i da će učiniti sve da se reši problem koji je nastao u vrtiću u Pećincima, dogradnja vrtića u tom mestu „poskupela“ je za skoro 55 miliona dinara.

  Prema pisanju VOICE-a, opštini Pećinci kao investotoru nadležno Odeljenje odobrilo je 11. oktobra izmenu građevinske dozvole za dogradnju vrtića u toj sremskoj opštini, kojom je predračunska vrednost radova koja je u martu ove godine iznosila 36.826.738, 33 dinara bez PDV-a, uvećana za skoro 55 miliona dinara i sada je 91.645.484,11 dinara bez PDV-a.

  Naslovna: Privatna arhiva

  Miodrag Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/cena-dogradnje-vrtica-u-pecincima-povecana-tri-puta-nakon-vuciceve-izjave/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]