• Petar Božović u velikoj sali Kulturnog centra Inđija

  Monodrama „Reče mi jedan čoek, ćeraćemo se još, kad budem mlađi” autora Matije Bećkovića, a koju je adaptirao i izvodi Petar Božović, biće održana u subotu 18. marta u Kulturnom centru Inđija. Monodrama traje 70 minuta i sastoji se iz 3 dela: Prvi deo „Reče mi jedan čoek”, smešten je u Rovcima, u Crnoj Gori, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Petar Božović u velikoj sali Kulturnog centra Inđija

  Monodrama „Reče mi jedan čoek, ćeraćemo se još, kad budem mlađi” autora Matije Bećkovića, a koju je adaptirao i izvodi Petar Božović, biće održana u subotu 18. marta u Kulturnom centru Inđija.

  Monodrama traje 70 minuta i sastoji se iz 3 dela:

  Prvi deo „Reče mi jedan čoek”, smešten je u Rovcima, u Crnoj Gori, gde ima osam stotina pušaka. U Rovcima je nastala cela jedna usmena civilizacija čija je filozofija jezik, a jezik pamćenje. U Rovcima se nista drugo ne događa, osim u jeziku. Reći nešto je najveća zadužbina.

  Drugi deo poema „Ćeraćemo se još”, zasniva se na sučeljavanju dveju neprijateljskih skupina („mi” i „oni”) i predstavlja umetnost verbalnih varijacija na temu sukoba koji niti imaju početka ni kraja. Sve vreme govori o čovekovoj potrebi da se sukobljava sa drugim, pa i da čitav život provede u osmišljavanju strategije i taktike tog obračuna.

  Poema „Kad budem mlađi”, je neprestano maštanje junaka o tome šta će biti kad dođe vreme koje ne može doći i kada će se desiti ono što ne može da se desi. Situacija odgovara jednj od aktuelnih opsesijama  savremenog čoveka.

  Predstava je zakazana za 20 sati u velikoj sali KC-a.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta

  U Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, srede 10. jula do petka 16. avgusta biće sprovedena revizija knjižnog fonda. Biblioteka neće raditi sa korisnicima u Inđiji od 10. jula do 16. […]