• Plaćanje preko Google Pay konačno u Srbiji

  Usluga Gugl pej (Google Pay) za beskontaktna plaćanja android mobilnim telefonima uz Mastercard platnu karticu konačlno je od danas dostupna i u Srbiji, saopštio je Google, prenosi Tanjug. Građani koji koriste većinu android telefona mogu da plaćaju svoje račune bez kontakt, kroz aplikaciju Gugl novčanik (Google Wallet). Kako je navedeno, ovu uslugu su trenutno omogućile […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Plaćanje preko Google Pay konačno u Srbiji

  Usluga Gugl pej (Google Pay) za beskontaktna plaćanja android mobilnim telefonima uz Mastercard platnu karticu konačlno je od danas dostupna i u Srbiji, saopštio je Google, prenosi Tanjug.

  Građani koji koriste većinu android telefona mogu da plaćaju svoje račune bez kontakt, kroz aplikaciju Gugl novčanik (Google Wallet).

  Kako je navedeno, ovu uslugu su trenutno omogućile OTP Banka, ProCredit Banka i Banka Poštanska štedionica.

  – Usluga Google Wallet omogućava brzo, lako i sigurno plaćanje sa bilo kog android telefona i nosivih uređaja koji rade na Wear OS operativnom sistemu – objašnjava potpredsednik i generalni menadžer u kompaniji Google Wallet Dženi Čeng.

  Kako bi koristili uslugu Google Pay, korisnici android uređaja treba da otvore aplikaciju Google Wallet ili je preuzmu sa Google Play digitalne prodavnice.
  U samoj aplikaciji, korisnik treba da klikne na opciju „Add to Wallet“ i zatim doda Masterkard karticu tako što će ili slikati karticu ili ručno uneti podatke.
  Na kraju, možda će biti potrebna i verifikacija kartice upisivanjem koda koji stiže u SMS poruci.

  Korisnici mogu da plaćaju beskontaktno pomoću uređaja koji već imaju u rukama bez potrebe da traže „novčanik“ ili da unose PIN kod, a nije neophodna ni internet konekcija – navodi kompanija.

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/azurirajte-svoje-ajfone-i-ajpede-epl-otkrio-sigurnosnu-rupu-u-sistemu/

  Naslovna fotografija: Sergio Uceda
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA