• Počela kampanja „Imam pravo da dišem“

  Ako ste pomislili da je na pomolu rešenje za muke građana Inđije sa smradom raznih fabrika i postrojenja, nemojte se prerano radovati. Pokret Kreni-promeni postavio je bilborde sa QR kodom, koji će građanima prikazati kako izgledaju njihova pluća u zavisnosti od stepena zagađenja vazduha – u Nišu. Na taj način, Kreni-promeni počeo je kampanju „Istina […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počela kampanja „Imam pravo da dišem“

  Ako ste pomislili da je na pomolu rešenje za muke građana Inđije sa smradom raznih fabrika i postrojenja, nemojte se prerano radovati.

  Pokret Kreni-promeni postavio je bilborde sa QR kodom, koji će građanima prikazati kako izgledaju njihova pluća u zavisnosti od stepena zagađenja vazduha – u Nišu.

  Na taj način, Kreni-promeni počeo je kampanju „Istina o zagađenju – imam pravo da dišem“, tokom koje će bilbordi sa QR kodovima biti postavljeni u 25 gradova Srbije.

  – Srbija i još neke zemlje Balkana najgore stoje u Evropi po pitanju zagađenja – rekao je Direktor kampanja Kreni-promeni Savo Manojlović i podsetio da je taj pokret više puta predlagao rešenja za konkretne probleme, ali da nije bilo sluha za ekološke aktiviste.

  Manojlović je rekao da su tražili da budu postavljeni filteri na termoelektrani u Kostolcu, da bude povećan budžet za mala kućna ložišta i da zagađenje vazduha bude tema u programima javnog servisa.

  – Smatramo da je ovo problem koji dotiče sve ljude bez obzira na partijsku knjižicu, političku pripadnost ili bilo koju razliku, i upravo želimo da kažemo da su nam svi gradovi i svi ljudi u Srbiji bitni – rekao je ranije Manojlović.

  Inđija neće biti deo kampanje, jer u gradu nema ko da je sprovede.

  Fotografije: Pokret Kreni-Promeni
  Radovan Nikolić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/regionalna-deponiija-misteriozno-javno-privatno-partnerstvo/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Životna sredina

  Čortanovci: Naše selo je prljavo i treba nas

  Meštani Čortanovaca pridružili su se nacionalnoj kampanji čišćenja “Zavrni rukave” koja se sprovodi u nedelju, 24. marta, na teritoriji cele Srbije. Skup meštana zakazan je za nedelju 24. […]