• Počelo drugo polugodište za đake u Vojvodini

  Na teritoriji Vojvodine danas je počela nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, srednjoškolci nastavu pohađaju po kombinovanom modelu dok osnovci nastavu prate iz đačkih klupa odnosno neposrednom nastavom. Nošenje maski nastavnog osoblja, učenika i trećih lica je obavezno od ulaska u školsko dvorište do trenutka izlasaka iz istog. Sa druge strane, Udruženje pedijatara Srbije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počelo drugo polugodište za đake u Vojvodini

  Na teritoriji Vojvodine danas je počela nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, srednjoškolci nastavu pohađaju po kombinovanom modelu dok osnovci nastavu prate iz đačkih klupa odnosno neposrednom nastavom.

  Nošenje maski nastavnog osoblja, učenika i trećih lica je obavezno od ulaska u školsko dvorište do trenutka izlasaka iz istog.

  Sa druge strane, Udruženje pedijatara Srbije preporučilo je da se na dve nedelje odloži polazak u školu na klasičan način ili da nastava bude onlajn, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju u Srbiji i karakteristike omikron soja korona virusa, koji se, kako upozoravaju u saopštenju, mnogo brže širi i u većoj meri zahvata i decu.

  Imajući u vidu da se epidemiološka situacija u populaciji dece vrlo brzo menja nagore i da je karakteriše masovnost zaražavanja od omikron soja korona virusa, ali i udruženost sa pretnjom od zaražavanja virusom gripa, Udruženje smatra da bi početak škole na klasičan način, odnosno „povratak u klupe“ izvesno rezultirao ogromnim brojem novozaražene i većim brojem hospitalizovane dece.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]