Počelo drugo polugodište za đake u Vojvodini

Categories Inđija, VojvodinaPosted on

Na teritoriji Vojvodine danas je počela nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, srednjoškolci nastavu pohađaju po kombinovanom modelu dok osnovci nastavu prate iz đačkih klupa odnosno neposrednom nastavom.

Nošenje maski nastavnog osoblja, učenika i trećih lica je obavezno od ulaska u školsko dvorište do trenutka izlasaka iz istog.

Sa druge strane, Udruženje pedijatara Srbije preporučilo je da se na dve nedelje odloži polazak u školu na klasičan način ili da nastava bude onlajn, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju u Srbiji i karakteristike omikron soja korona virusa, koji se, kako upozoravaju u saopštenju, mnogo brže širi i u većoj meri zahvata i decu.

Imajući u vidu da se epidemiološka situacija u populaciji dece vrlo brzo menja nagore i da je karakteriše masovnost zaražavanja od omikron soja korona virusa, ali i udruženost sa pretnjom od zaražavanja virusom gripa, Udruženje smatra da bi početak škole na klasičan način, odnosno “povratak u klupe” izvesno rezultirao ogromnim brojem novozaražene i većim brojem hospitalizovane dece.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *