• Počinje izgradnja vodovodne mreže do vinarije Šapat

  Uskoro se očekuje početak radova na izgradnji vodovodne mreže u delu Novog Slankamena, kod vinarije Šapat saznaje IN Medija. Pomenuta vinarija je u vlasništvu Milenijum tima a predstavnici lokalne vlasti kažu da je izgradnja vodovodne mreže opravdana. Predračunska vrednost radova je 101.075.234,57 dinara dok će konačna cifra, prema ranijim najavama, biti 120 miliona. JKP Vodovod […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počinje izgradnja vodovodne mreže do vinarije Šapat
  Foto: IN Medija

  Uskoro se očekuje početak radova na izgradnji vodovodne mreže u delu Novog Slankamena, kod vinarije Šapat saznaje IN Medija. Pomenuta vinarija je u vlasništvu Milenijum tima a predstavnici lokalne vlasti kažu da je izgradnja vodovodne mreže opravdana. Predračunska vrednost radova je 101.075.234,57 dinara dok će konačna cifra, prema ranijim najavama, biti 120 miliona.

  JKP Vodovod i kanalizacija je kao investitor dobio građevinsku dozvolu 1. aprila ove godine i ona se odnosi na građevinska dozvola za izgradnju objekata za snabdevanje vodom – armirano betonskog rezervoara za vodu sa crpnom stanicom u zatvaračnici rezervoara sa električnim instalacijama i automatikom crpne stanice i produženju vodovodne mreže.

  Prijava radova nadležnom Odeljenju za urbanizam je stigla poslednjeg dana avgusta i postupak je u toku

  „Radovi su opravdani“ Vladimir Gak

  Podsetimo da je predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak  nakon usvojenog rebalansa budžeta medijima saopštio da je obezbeđen novac za vodovodnu mrežu koja ide ka spomeniku Slankamenačkoj bici kao i vinariji Šapat. Kako je objasnio novinarima, nakon usvajanja rebalansa budžeta, taj deo opštine Inđija je ključan za razvoj vinskog turizma.

  Znate da nam je to ključna stvar za razvoj turizma, pre svega vinskog turizma ali i generalno turizma na teritoriji inđijske opštine, jer taj deo zaista postaje i već jeste srpska Toskana. – kazao je Gak.

  Gak: Izgradnja vodovodne mreže u Novom Slankamenu je opravdana

  Izgradnja vodovodne mreže do vinarije Šapat bila je i tema na sastanku u mesnoj zajednici Krčedin kojoj je prisustvovao direktor Vodovoda Dragoljub Trifunović. Meštani Krčedina su tada zahtevali da im se odgovori zbog čega opština ulaže 120 miliona dinara za projekat izgradnje vodovodne mreže do vinarija koje je u vlasništvu firme inače bliskoj vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci. Trifunović im je tada odgovorio da ne zna zašto je to tako.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/trifunovic-ne-znam-kako-ima-215-miliona-za-vodovod-ka-vinariji-sapat-a-za-bunar-u-krcedinu-nema-15-miliona/

  Krčedinci su isto pitanje ponovili i predsedniku opštine Inđija, Vladimiru Gaku u sali Doma kulture, na sastanku 31. jula ove godine.

  Kada pričamo o delu vodovoda koji se radi u Novom Slankamenu, on je apsolutno opravdan. Možda je veći prioritet bio rešavanje vodosnabdevanja u Krčedinu. ali nisam bio upoznat sa razmerom problema. – rekao je na sastanku predsednik opštine Inđija Vladimir Gak na sastanku sa meštanima Krčedina i dodao.

  Kada pričamo o tom gore delu, pričamo o tri, četiri najlepše vinarije koje postoje na teritoiji Srema. Inđija je bila ove godine jedna u top tri turističke destinacije u čitavoj Srbiji. A, da li možemo pričati o razvoju turizma ako nemamo vodu? Mislim da ne možemo.  – kazao je Gak.

  Vinariju Šapat u Novom Slankamenu su, u junu 2012. godine, otvorili ruski državljani Svetlana Aleskina (sa udelom od 33 odsto) i Anatolij Kučerenko (udeo 34 odsto) kao i Miodrag Kostić (33 odsto). Iako se isto zovu, ovaj Miodrag Kostić nema veze sa „kraljem šećera“. Krajem prošle godine, Milenijum tim kupuje 20 odsto udela u vinariji Šapat od Miodraga Kostića da bi u januaru ove godine beogradska firma postala 100 odsto vlasnik najpoznatije vinarije u ovom delu Srbije.

  M. Blečić (IN Medija)

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/izgradnja-vodovodne-mreze-do-vinarije-koja-je-u-vlasnistvu-milenijum-tima/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika