• Počinje „Obnova“

  Treći filmski festival „Obnova“ počinje sutra u Novom Sadu. Radi se o festivalu čiji je cilj da publici prikaže remasterizovane verzije klasika domaće kinematografije, kako se navodi u zvaničnoj prezentaciji: festival neguje evropsku kinematografiju i radi na umrežavanju mladih filmskih stvaralaca. Na repertoaru će se, između ostalih, naći filmovi: „Ko to tamo peva“, „Valter brani […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počinje „Obnova“

  Treći filmski festival „Obnova“ počinje sutra u Novom Sadu.

  Radi se o festivalu čiji je cilj da publici prikaže remasterizovane verzije klasika domaće kinematografije, kako se navodi u zvaničnoj prezentaciji: festival neguje evropsku kinematografiju i radi na umrežavanju mladih filmskih stvaralaca.

  Na repertoaru će se, između ostalih, naći filmovi: „Ko to tamo peva“, „Valter brani Sarajevo“, „Bitka na Neretvi“, „Neka druga žena“, „Sećaš li se Dolly Bell“ i „Miris dunja“.

  – Ove godine imamo šest remasterizovanih filmova. Možemo da pogledamo film u visokoj rezoluciji i kvalitetu i ono što je još važnije, na trakama su reparirane ogrebotine što mnogo znači – rekao je direktor festivala Marko Vejinović za Euronews.

  Festival “Obnova” biće održan na više lokacija u Novom Sadu u periodu od 1. do 4. septembra: Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A), “Češki magacin”, Arena Cineplex i Loft Park.

  Počinje nadmetanje – ko je bolji

  Od ove godine festival “Obnova” dobija i takmičarski deo.

  – Ove godine imamo osam filmova koji ulaze u taj program. To su filmovi ‘Game’, ‘Ala je lep ovaj svet’, ‘Komedija na tri sprata’, ‘Džem od kavijara’, ‘Mrak’, ‘Heroji radničke klase’, ‘Heroji’ i ‘Ne igraj na Engleze’. Proglašenje pobednika je u nedelju poslednjeg dana – dodao je Vejinović.

  Pored nagrade za najbolji domaći dugometražni film, Festival „Obnova“ će ove godine dodeliti i specijalnu nagradu za doprinos domaćoj kinematografiji koja će ove godine biti dodeljena reditelju Radivoju Raši Andriću.

  – Smatramo da filmovi poput ‘Munja’, ‘Kengura’, ‘Leto kad sam naučila da letim’, ‘Tri palme za dve bitange i ribicu’ potrebni našem društvu i svaka njegova priča važna. Prikazaćemo sve filmove Raše Andrića u jednoj selekciji u Novom Sadu, a interesovanje je prilično veliko – naglasio je Vejinović.

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/dzoni-stulic-objavio-novi-album-2/

  Fotografije: Festival Obnova
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]