• Podnošenje zahteva za podsticaj biljne proizvodnje po hektaru do 1.marta

  Javni poziv za poljoprivredne proizvođače počeo je 1. februara i traje do 1. marta. U pozivu je navedeno da je davanje predviđeno za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru, objavilo je ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Podnošenje zahteva za podsticaj biljne proizvodnje po hektaru do 1.marta
  Foto: Pixabay

  Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje je upisano u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) i nalazi se u aktivnom statusu.

  Pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na ovu vrstu podsticaja,  neophodno je da poljoprivrednik izvrši obnovu registracije za tekuću godinu u eRPG.

  Od ove godine pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju – u svoje ime i za svoj račun.

  Subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

  Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

  Pravo na podsticaje se ne može ostvariti za površine poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje je podnosilac zahteva uzeo u zakup, odnosno na korišćenje, osim za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini koje je uzeo u zakup na javnom nadmetanju u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivredno zemljište.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]