• Pokrajina investirala gotovo 314 miliona dinara u nabavku poljoprivredne mehanizacije

  Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovali su danas potpisivanje ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima iz Vojvodine za nabavku nove priključne mehanizacije, u ukupnoj vrednosti od 313,6 miliona dinara. Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, sredstva su dodeljena poljoprivrednim gazdinstvima za nabavku novih mašina za primarnu i dopunsku obradu zemljišta, đubrenje, setvu, sadnju, zaštitu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrajina investirala gotovo 314 miliona dinara u nabavku poljoprivredne mehanizacije

  Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovali su danas potpisivanje ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima iz Vojvodine za nabavku nove priključne mehanizacije, u ukupnoj vrednosti od 313,6 miliona dinara.

  Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, sredstva su dodeljena poljoprivrednim gazdinstvima za nabavku novih mašina za primarnu i dopunsku obradu zemljišta, đubrenje, setvu, sadnju, zaštitu bilja, ubiranje useva i transport.

  Ugovore je nosiocima registrovanih gazdinstava dodelila pomoćnica resornog sekretara Dragica Ilić, koja je istakla da je po ovom konkursu sredstva dobilo 520 korisnika.

  Svesni smo činjenice da je za savremen način bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom neophodna i savremena mehanizacija. Imajući u vidu prosečnu starost poljoprivrednih mašina u našoj pokrajini, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ulagaće i dalje u nabavku nove priključne mehanizacije. –  navela je Ilićeva i dodala da će se ovaj trend investiranja nastaviti.

  Ona je iznela podatak da je na konkurs stiglo ukupno 2.269 prijava, od kojih je 1.475 ispunjavalo propisane uslove, te da su sredstva, osim fizičkim licima – nosiocima registrovanih gazdinstava, dodeljena i pravnim licima i zemljoradničkim zadrugama u broju koji je bio moguć u odnosu na opredeljena sredstva u ovom ciklusu.

  Ilićeva je rekla da su bespovratna sredstva za podršku utvrđena u iznosu do 60 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Za fizička lica, preduzetnike i pravna lica čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioce poljoprivrednih gazdinstava i fizička i pravna lica čiji su osnivači mlađi od 40 godina, bespovratna sredstva iznose do 70 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova.

  Izvor: Pokrajinska vlada

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina