• Pokrajinska vlada podstiče kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena

  Pokrajinska vlada na jučerašnjoj sednici izdvojila je dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnog novca porodicama iz Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena. Dodatni novci obezbeđeni su nakon rebalansa pokrajinskog budžeta i ovim je dvostruko povećan iznos za ovu meru podrške u 2022. godini i sada iznosi 40,8 miliona dinara. Brojke danas pokazuju da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrajinska vlada podstiče kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena

  Pokrajinska vlada na jučerašnjoj sednici izdvojila je dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnog novca porodicama iz Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena.

  Dodatni novci obezbeđeni su nakon rebalansa pokrajinskog budžeta i ovim je dvostruko povećan iznos za ovu meru podrške u 2022. godini i sada iznosi 40,8 miliona dinara.

  Brojke danas pokazuju da su žene vlasnice nekretnina u 13,95 odsto slučajeva i suvlasnice u 12 odsto.

  Rešavanje stambenog pitanja porodica kupovinom kuće ili stana, čiji će vlasnik biti žena, trebalo bi da doprinese unapređenju položaja žena i njihovom ekonomskom osnaživanju povećanjem broja vlasnica nepokretnosti. –  kažu iz Vlade Vojvodine.

  Pravo na dodelu ovih bespovratnih sredstava na konkursu koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova imaju porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke), koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.

  Na sednici je doneto  i rešenje da se Gradu Somboru dodeli ukupno 101,8 miliona dinara, od čega je 84,5 miliona dinara namanjeno za izgradnju sistema ventilacije i klimatizaciju u gradskoj hali Mostonga.

  Pokrajinska vlada izdvojila je i 13 miliona dinara za finansiranje ugradnje novog osvetljenja u Sportskoj hali na Slanoj bari u Novom Sadu.

  Naslovna: Pokrajinska vlada

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI