• Pola veka Radio Inđije

  Odlukom Opštinske konferencije Socijalistickog saveza radnog naroda Vojvodine i rešenjem Skupštine opštine Inđija, 18. jula 1973. godine zvanično je počela sa radom “Radio Inđija” kao radna jedinica u sastavu ustanove “Radnički Univerzitet”  u Inđiji. Najzaslužniji za početak rada su novinari Nebojša Rađenović i Boško Damjanović i tonski tehničar Imre Koroknai. Prvi glavni i odgovorni urednik […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pola veka Radio Inđije

  Odlukom Opštinske konferencije Socijalistickog saveza radnog naroda Vojvodine i rešenjem Skupštine opštine Inđija, 18. jula 1973. godine zvanično je počela sa radom “Radio Inđija” kao radna jedinica u sastavu ustanove “Radnički Univerzitet”  u Inđiji.

  Najzaslužniji za početak rada su novinari Nebojša Rađenović i Boško Damjanović i tonski tehničar Imre Koroknai.

  Prvi glavni i odgovorni urednik bio je Lazar Atanacković. U prvo vreme program je periodično emitovan na srednjem talasu 188m ili 1593 KHz da bi se kasnije prešlo na emitovanje programa na ultrakratkom talasu 96 MHz.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gradimir-zivkovic-indjija-je-bila-bolje-informisana-u-doba-seoskih-dobosara/

  Kako je ranije za IN Medija rekao legendarni radijski voditelj Gradimir Živković „tada je mnogo toga urađeno na mišiće“.

  Lepo je bilo i druženje, učestvovanje u „rastu“ radija. Opreme za radio program tada, u bivšoj SFRJ, nije bilo da se kupi, sve smo pravili sami. Onda smo od Radio-difuzne organizacije Vojvodine dobili opremu za radio, Štedlerovu miksetu. E to je bila sreća – prisećao se

  Radio-televizija Inđija prodata je 14. avgusta 2015. godine Danijeli Suši iz Šida za 63.458,00 evra.

  Danas je RTV Inđija deo sistema RTV Sremska. Program Radio Inđije emituje se iz Šida.

  Legenda lokalnog radija, Gradimir Živković je za naš portal ranije izjavio da će radio Inđiju pamtiti po lepim stvarima, druženjima, ljudima koji su prošli kroz redakciju, mladim ljudima, trudu i zalaganju ali i tužnoj činjenici da je sve uništeno privatizacijom.

  Drugačije je sada, nekada je novinar ili voditelj imao slobodu, ne potpunu ali umerenu, nismo imali već unapred pripremljena pitanja ili odgovore. Nekada je novinar donosio izveštaj sa sednica, a ne izjave posle sednica koje daje predsednik pa da se naspram njegove izjave kreira vest. – zaključio je Živković.

  Fotografije: Radio Inđija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija