• Poznate lokacije blokada

  Nakon što je Savez ekoloških organizacija Srbije objavio je da će u subotu, 27. novembra od 14 časova organizovati blokade saobraćaja, zbog izglasanih izmena zakona u Skupštini Srbije, medijima su dostavljene i informacije o lokacijama gde je planirana blokada. Kako su saopštili iz Saveza, blokada je planirana na tromeđi Кragujevca, Jagodine i Rekovca – Кapija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poznate lokacije blokada

  Nakon što je Savez ekoloških organizacija Srbije objavio je da će u subotu, 27. novembra od 14 časova organizovati blokade saobraćaja, zbog izglasanih izmena zakona u Skupštini Srbije, medijima su dostavljene i informacije o lokacijama gde je planirana blokada.

  Kako su saopštili iz Saveza, blokada je planirana na tromeđi Кragujevca, Jagodine i Rekovca – Кapija Levča na Raklju, zatim Pranjani, Milanovac, Čačak, Mrčajevci, na Ibarskoj magistrali, kod crkve u Preljini. Takođe, u Požegi i Kosjeriću, kod mosta Pesak. Loznici (okupljanje na centru Brezjaka) kao i Šabac – Sokina kafana.

  Ostala udruženja, pokreti i građani, saopšteno je iz Saveza, organizuju blokade na sledećim lokacijama: Beograd- Mostarska petlja – okupljanje u 13 časova ispred Palate pravde i Gazela- dolazak peške. U Novom Sadu,  Varadinska duga i ugao ulice Jovana Subotića i Miletićeve. Lazarevac- magistrala Očage, Кragujevac-prelaz kod Balkana

  Blokade u isto vreme organizuju i NVO „Eho“ u Prijepolju i Udruženje „Akvila “ u Bačkoj Palanci.

  Blokade puteva u Sremu nisu najavljene.

  Savez ekološki organizacija Srbije objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da će u subotu, 27. novembra od 14 časova organizovati blokade saobraćaja, zbog izglasanih izmena zakona u Skupštini Srbije.

  Oni su pozvali narod iz cele Srbije da im se pridruži, jer je, kako su naveli, ovo pitanje svih pitanja.

  – Ako prođe i Zakon o eksproprijaciji – Vladi i stranim kompanijama su odrešene ruke da u ime bilo kog projekta koji nazovu javnim interesom otimaju, raseljavaju i uništavaju – ukazali su iz Saveza.

  Oni su pojasnili da žrtva ovih zakona može biti svaki stanovnik Srbije.

  – Zemljoradnici, zanatlije, časni oficiri, sveštenstvo, crkveni velikodostojnici, studenti, intelektualci – sada je čas da se oglasite i zajedno sa nama stanete na branik otadžbine i života u njoj – naveli su oni.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija