• Pred novim direktorom Doma zdravlja i stručne i etičke dileme

  Dr Dragan Đorđević, specijalista ginekologije i akušerstva, stupio je na funkciju novog direktora inđijskog Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“, objavljeno je na sajtu Opštine Inđija. – Dr Đorđević je u izjavi za medije naveo da će u narednim danima sagledati stanje u svim odeljenjima i sa načelnicima doneti odluke za rešavanje gorućih pitanja. Nakon […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pred novim direktorom Doma zdravlja i stručne i etičke dileme

  Dr Dragan Đorđević, specijalista ginekologije i akušerstva, stupio je na funkciju novog direktora inđijskog Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“, objavljeno je na sajtu Opštine Inđija.

  – Dr Đorđević je u izjavi za medije naveo da će u narednim danima sagledati stanje u svim odeljenjima i sa načelnicima doneti odluke za rešavanje gorućih pitanja. Nakon toga pristupiće se realizaciji strateških aktivnosti kako bi Dom zdravlja i seoske ambulante funckionisale na najbolji mogući način – navodi se u objavi.

  „Doktor Dragan Đorđević je završio Medicinski fakultet sa ocenom 10 na diplomskom ispitu, čime je stekao naziv doktor medicine. U 2020. godini položio je specijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva u Kliničkom centru Vojvodine. Završio je brojne obuke i kurseve u cilju usavršavanja u različitim medicinskim oblastima.“
  Opština Inđija

  Kako se dodaje, sve aktivnosti koje će se preduzeti u narednom periodu „imaće za cilj podizanje kvaliteta rada i nivoa usluga pacijentima“.

  Šta čeka direktora?

  Novog direktora Doma zdravlja čekaju brojni problemi u toj ustanovi.

  Loša opremljenost Doma zdravlja i nedovoljno opremljene i nerenovirane ordinacije i čekaonice su samo deo problema. Najveći problem, kao i u drugim zdravstvenim ustanovama, je nedostatak lekara, posebno specijalista. Stoga će posao novog direktora biti dodatno teži, jer će se součiti sa problemom koji će biti njemu stavljen na teret, iako ga je potrebno rešavati sistemski.

  Pred novim direktorom će biti i specifični izazovi: da li će moći i želeti da se suprotstavi rušenju ugleda ustanove i spreči da se ponove slučajevi kao što je sumnja u prodavanje potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida ili bahatost koju ispoljavaju pojedini radnici, sa vezama u vrhu Srpske napredne stanke.

  IN Medija

  POGLEDAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/psihoterapeuti-za-skuplji-alkohol-i-legalizaciju-kanabisa/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija