Pred većnicima sutra i donošenje Odluke o dodeli 14,1 milion SPC

Za petak, 3. februara u 10 sati zakazana je 71. sednica opštinskog Veća. Na dnevnom redu će se naći 4 tačake dnevnog reda a većnici će, između ostalog,razmatrati donošenje Odluke o dodeli sredstava crkvama i verskim zajednicama sa teritorije opštine Inđija za sufinansiranje iz budžeta za 2023. godinu u iznosu od 14,1 milion dinara. Pred […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Pred većnicima sutra i donošenje Odluke o dodeli 14,1 milion SPC

Za petak, 3. februara u 10 sati zakazana je 71. sednica opštinskog Veća. Na dnevnom redu će se naći 4 tačake dnevnog reda a većnici će, između ostalog,razmatrati donošenje Odluke o dodeli sredstava crkvama i verskim zajednicama sa teritorije opštine Inđija za sufinansiranje iz budžeta za 2023. godinu u iznosu od 14,1 milion dinara.

Pred većnicima će se naći nacrt odluke po osnovu sprovedenog javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta opštine Inđija za 2023. godinu, crkvama i verskim zajednicama sa teritorije opštine Inđija, od 04. januara 2023. godine, na osnovu Izveštaja Кomisije za izbor projekata od 01. februara 2023. Godine. Za sufinansiranje iz budžeta za 2023. godinu lokalna samouprava opredelila je  14.100.000,00 dinara.

Četvrta faza izgradnje parohijske sale kod hrama Vavedenja presvete Bogorodice u Inđiji biće finansirana sa 6 miliona dinara. Za dekorativno osvetljenje hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene biće izdvojeno 4 miliona dinara. Ovim projektom biće finansirana i kupovina novih crkvenih zvona za crkvu u Novim Karlovcima za šta je će biti izdvojeno 1,5 miliona dinara. Beščanska crkva dobiće 1,3 miliona dinara za obnovu ograde, dok će lokalna samouprava sufinansirati dva projekta ispod million dinara i to 800.000 dinara za obnou fasade na zvoniku SPC u Čortanovcima i 500.000 dinara za izgradnju letnjikovca u Ljukovu.

Potsetimo, lokalna samouprava je početkom januara raspisala Konkurs za sufinansiranje projekata crkvi i verskih zajednica za izgradnju, dogradnju, adaptaciju, sanaciju ili rekonstrukciju crkava i verskih objekata kao i izgradnju ili obnovu parohijskih domova kapela.

Namena konkursa je i obnova ikona, verskih i sakralnih predmeta, za organizovanje crkvenih manifestacija i obeležavanje tradicionalnih godišnjica. Konkursom je obuhvaćena i naučno-istraživačku i izdavačku delatnost crkava i verskih zajednica.

Nakon što većnici usvoje odluke one će biti  prosleđene Skupštini opštine Inđija na razmatranje i usvajanje.

IN Medija

Možda te zanima:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/spc-odlikovala-vladimira-gaka-za-doprinose-crkvi/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.