• Pred većnicima sutra i donošenje Odluke o dodeli 14,1 milion SPC

  Za petak, 3. februara u 10 sati zakazana je 71. sednica opštinskog Veća. Na dnevnom redu će se naći 4 tačake dnevnog reda a većnici će, između ostalog,razmatrati donošenje Odluke o dodeli sredstava crkvama i verskim zajednicama sa teritorije opštine Inđija za sufinansiranje iz budžeta za 2023. godinu u iznosu od 14,1 milion dinara. Pred […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pred većnicima sutra i donošenje Odluke o dodeli 14,1 milion SPC

  Za petak, 3. februara u 10 sati zakazana je 71. sednica opštinskog Veća. Na dnevnom redu će se naći 4 tačake dnevnog reda a većnici će, između ostalog,razmatrati donošenje Odluke o dodeli sredstava crkvama i verskim zajednicama sa teritorije opštine Inđija za sufinansiranje iz budžeta za 2023. godinu u iznosu od 14,1 milion dinara.

  Pred većnicima će se naći nacrt odluke po osnovu sprovedenog javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta opštine Inđija za 2023. godinu, crkvama i verskim zajednicama sa teritorije opštine Inđija, od 04. januara 2023. godine, na osnovu Izveštaja Кomisije za izbor projekata od 01. februara 2023. Godine. Za sufinansiranje iz budžeta za 2023. godinu lokalna samouprava opredelila je  14.100.000,00 dinara.

  Četvrta faza izgradnje parohijske sale kod hrama Vavedenja presvete Bogorodice u Inđiji biće finansirana sa 6 miliona dinara. Za dekorativno osvetljenje hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene biće izdvojeno 4 miliona dinara. Ovim projektom biće finansirana i kupovina novih crkvenih zvona za crkvu u Novim Karlovcima za šta je će biti izdvojeno 1,5 miliona dinara. Beščanska crkva dobiće 1,3 miliona dinara za obnovu ograde, dok će lokalna samouprava sufinansirati dva projekta ispod million dinara i to 800.000 dinara za obnou fasade na zvoniku SPC u Čortanovcima i 500.000 dinara za izgradnju letnjikovca u Ljukovu.

  Potsetimo, lokalna samouprava je početkom januara raspisala Konkurs za sufinansiranje projekata crkvi i verskih zajednica za izgradnju, dogradnju, adaptaciju, sanaciju ili rekonstrukciju crkava i verskih objekata kao i izgradnju ili obnovu parohijskih domova kapela.

  Namena konkursa je i obnova ikona, verskih i sakralnih predmeta, za organizovanje crkvenih manifestacija i obeležavanje tradicionalnih godišnjica. Konkursom je obuhvaćena i naučno-istraživačku i izdavačku delatnost crkava i verskih zajednica.

  Nakon što većnici usvoje odluke one će biti  prosleđene Skupštini opštine Inđija na razmatranje i usvajanje.

  IN Medija

  Možda te zanima:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/spc-odlikovala-vladimira-gaka-za-doprinose-crkvi/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]