• Predizborno obećanje besplatan vrtić za svu decu?

  – Razmišljamo da uvedemo, ali još nismo doneli odluku, da u početku vrtići, pa da posle za dve tri godine i vrtići i jaslice budu besplatni za sve građane Srbije – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu datom televiziji Tanjug. Ukoliko bi ovakva odluka bila doneta i usvojena, Opština Inđija bi imala uštedu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predizborno obećanje besplatan vrtić za svu decu?

  – Razmišljamo da uvedemo, ali još nismo doneli odluku, da u početku vrtići, pa da posle za dve tri godine i vrtići i jaslice budu besplatni za sve građane Srbije – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu datom televiziji Tanjug.

  Ukoliko bi ovakva odluka bila doneta i usvojena, Opština Inđija bi imala uštedu budžeta od 10,4 miliona dinara koju ove godine izdvaja za finansiranje boravka dece u PU „Boško Buha“, a u skladu sa Odlukom o budžetu opštine Inđija za 2022. godinu.

  – Opština Inđija finansira boravak trećeg, četvrtog, petog i svakog narednog reda rođenja deteta u porodici. Inđijski predškolski objekti kukuno okuplja 1840 dece raspoređenih u 68 vaspitnih grupa. – kaže za IN Medija načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Ivana Babin.

  Predsednik Vučić je, govoreći o mogućnosti da država finansira boravak dece u vrtićima, kazao da država planira da olakša roditeljima život i svu brigu preuzme na sebe.

  – Verovatno bi to moglo da krene od 1. septembra. Imali bismo 70 miliona čistog gubitka, ali bismo time dobili socijalnu inkluzivnost i manje dece na ulicama – kazao je predsednik.

  Pored proračuna o gubicima koje bi država imala ukoliko bi smeštaj u vrtićima a kasnije i jaslicama bio besplatan, predsednik nije detaljisao po kom sistemu i uslovima bi deca bila upisivana u državne vrtiće. Pored finansiranja boravka dece u državnim, predsednik je najavio da bi i boravak dece u privatnim vrtićima finansirala država, isto tako bez jasnih smernica kako bi se primenjivala pravila upisa u privatne vrtiće, da li bi država određivala koja deca mogu i pod kojim uslovima biti upisana, i da li to znači da država tim potezom „stavlja šapu“ i na funkcioninje privatnih vrtića. Predsednik nije precizirao kada će ideja biti razmatrana i šta se dešava u slučaju da dođe do promene vladajuće strukture, imajući u vidu da ova vest dolazi 40 dana pred aprilske izbore.

  Za sada je, prema rečima predsednika, u pitanju samo ideja koja se razmatra i dodao da bi se sa tim „moglo krenuti od 1. septembra“.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]