• Predsednik opštine Pećinci: Jučerašnji protest uznemirio roditelje čija deca već pohađaju vrtić

  O događajima u Pećincima oglasio se i predsednik te sremske opštine, Siniša Đokić, On u svom saopštenju, objavljenom na zvaničnom sajtu te lokalne samouprave, navodi da je jučerašnji protest i ulazak roditelja u objekat PU Vlada Obradović Kameni “nezapamćen slučaj”. – Nazapamćen je slučaj da neka od političkih stranaka u opštini Pećinci nasilno upadne u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predsednik opštine Pećinci: Jučerašnji protest uznemirio roditelje čija deca već pohađaju vrtić

  O događajima u Pećincima oglasio se i predsednik te sremske opštine, Siniša Đokić, On u svom saopštenju, objavljenom na zvaničnom sajtu te lokalne samouprave, navodi da je jučerašnji protest i ulazak roditelja u objekat PU Vlada Obradović Kameni “nezapamćen slučaj”.

  Nazapamćen je slučaj da neka od političkih stranaka u opštini Pećinci nasilno upadne u vrtić, kako su to juče učinili aktivisti Demokratske stranke u objektu vrtića u Pećincima, pravdajući svoju nasilnost protestom roditelja čija su deca na listi čekanja za upis u vrtić.- navodi u svom saopštenju predsednik opštine Pećinci, Siniša Đokić.

  Prvi čovek pećinačke opštine tvrdi da je jučerašnji pokušaj roditelja da dođu do odgovora nadležnih zbog čega njihova deca ne mogu u vrtić zabrinulo roditelje dece koja već pohađaju tu predškolsku ustanovu.

  Ovo je veoma zabrinulo roditelje dece koja već pohađaju ovu ustanovu i od juče dobijamo pozive zabrinutih roditelja, koji zahtevaju da lokalna samouprava spreči ovakve incidente u vrtiću. Akteri upada u vrtić i ne pokušavaju da sakriju političku dimenziju protesta, već smatraju da im to što su pripadnici opozicije daje za pravo da upišu decu preko reda.- kaže se u saopštenju predsednika opštine Siniše Đokića.

  Đokić dalje navodi da Opština Pećinci ne deli decu ni na koji način i zbog toga je prethodnih godina uložila velika sredstva u škole i vrtiće, kako bi svoj deci omogućila upis u vrtić.

  Nažalost, zbog otežanog rada usled pandemije, liste čekanja i dalje postoje i razumemo da se to nekome ne sviđa, ali ne možemo da dozvolimo da taj neko zbog sopstvenog nezadovoljstva upada u vrtić i ugrožava bezbednost dece. –  saopštava, između ostalog,  predsednik opštine Pećinci.

  Nakon jučerašnjeg protesta ispred objekta PU “Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, roditelji su danas doveli svoju decu u vrtić, međutim, neke od njih su dočekala zaključana vrata, a neki su ostavili decu, a iz vrtića su im zapretili da će pozvati policiju i Centar za socijalni rad, jer ne odgovaraju za mališane.

  Naslovna: opština Pećinci

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/po-nalogu-direktorice-deci-nepodobnih-danas-nije-dozvoljen-boravak-u-vrticu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika