• Preminuo Jan Šaš

  Nakon duže bolesti sinoć je u Staroj Pazovi preminuo Jan Šaš, majstor zvuka, objavila je RTV Stara Pazova. Kao ton majstor bio je zaposlen u Radio Novom Sadu. Rođen je 6. oktobra 1955. godine u Staroj Pazovi, gde je završio osvnovnu školu a zatim i Srednju elektrotehničku školu „Nikola Tesla“ u Beogradu. Već kao učenik […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preminuo Jan Šaš

  Nakon duže bolesti sinoć je u Staroj Pazovi preminuo Jan Šaš, majstor zvuka, objavila je RTV Stara Pazova.

  Kao ton majstor bio je zaposlen u Radio Novom Sadu. Rođen je 6. oktobra 1955. godine u Staroj Pazovi, gde je završio osvnovnu školu a zatim i Srednju elektrotehničku školu „Nikola Tesla“ u Beogradu. Već kao učenik 5. razreda OŠ „Heroj Janko Čmelik“ snimao je radio dramu.

  Sa 19. godina je stigao u Radio Novi Sad gde je zahvaljujući podršči velikog poznaoca zvuja i kolege Stevana Tibaija počeo da radi muziku. Bavio se snimanjem muzike, muzičkim inžinjeringom, produkcijom i dizajnom zvuka.

  Tokom karijere snimao je u raznim studijima, najpre rok i popularnu muziku, zatim klasičnu, takođe horove, gudačke kvartete i još mnogo toga. Kao odličan ton majstor bio je poznat i tražen na celom prostoru bivše Jugoslavije. Najveći trag je ostavio u čuvenom Studiju „M“ Radija Novi Sad. Njegovo ime se nalazi na većini kultnih albuma jugoslovenskog i srpskog rokenrola, kao i na brojnim snimcima narodne, klasične i džez muzike.

  Jednako je bio uspešan u ozvučavanju koncerata i velikih scenskih događaja.

  Zvuk i muzika su bili njegova sudbina, njegova najbolja igračka za ceo život i do poslednjeg trenutka.

  Skoro deset puta za redom je osvojio TAKTONS, nagradu za najbolji jugoslovenski snimak kao i nekoliko prestižnih evropskih nagrada.

  Jan Šaš će biti sahranjen u ponedeljak, 27. februara u 14 časova na staropazovačkom groblju.

  Izvor teksta i fotografije: RTV Stara Pazova
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI