• Preseljenje Biblioteke u Trejdjunik: Optužbe umesto konkretnih odgovora

  Građani opštine Inđija će, po svemu sudeći, i dalje ostati uskraćeni za informaciju o premaštanju gradske biblioteke u prostor koji je pre desetak godina kupljen njihovim novcem a nalazi se u Trejdjuniku.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preseljenje Biblioteke u Trejdjunik: Optužbe umesto konkretnih odgovora

  Pitanje je predsedniku opštine postavio član pokreta Građanin Božidar Sudžum ali umesto konkretnog odgovora, aktuelni predsednik je optužio najmlađeg odbornika, koji je u vreme kupovine pomenutog prostora imao 8 godina, da mu je Ješić idol.

  Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Inđija, odbornik pokreta Građanin, Božidar Sudžum govoreći o izveštaju o radu  Narodne bibloteke „Dr Đorđe Natošević“se  osvrnuo na prostor u Trejdjunik centru, koji je bivša vlast kupila za potrebe biblioteke u Inđiji, ali ta ideja nikada nije realizovana.

  „Hajde da se vratimo na početak“ Vladimir Gak

  Sudžum je tom prilikom rekao da je trenutni prostor neadekvatan te upitao predsednika opštine Inđija kada će se konačno realizovati preseljenje biblioteke u novi prostor.

  Umesto konkretnog odgovora, Vladimir Gak je i ovog puta optužio vlast koja je u opštini bila pre osam godina. Predsednik opštine je u odgovoru opozicionom odborniku Sudžumu rekao da „treba da se vratimo na početak problema“.

  Hajde da se vratimo na početak, ja da sam na mestu odbornika Sudžuma ja ne bih pomenuo biblioteku nikada. Biću pristojan iz poštovanja prema nekim drugim članovma njegove porodice ali nisam na ovoj sednici Jovanoviću (Strahinji) pomenuo Gorana Ješića ali ću ovog puta to pomenuti Božidaru Sudžumu. Hajde da pričamo koliko je gospodin Ješić platio 1000 kvadrata  prostor u TQ, po kojoj ceni. Hajde da to komentarišemo, znate koliko? Više od tri miliona evra., u sivoj fazi. Tri hiljade evra kvadrat. Hajde to da komentarišemo. To je početak sa bibliotekom, sad ste došli na kraj. Znači vašim tumačenjem Ješić se zalagao za kulturu u Inđiji kao niko. On nije žalio para da kupi prostor za biblioteku. To je početak priče i nemojmo sada da pričamo o ovome, treba da vas je sramota. Ako hoćete da se ozbiljno bavite politikom, morate se baviti nekom genezom unazad a ne da krenete od kraja. Hoću da čujem šta vi mislite o tome, to mene zanima i to građane zanima a biblioteku ćemo preseliti – kazao je Gak.

  „Tada sam imao 7 ili 8 godina“ Božidar Sudžum

  Odgovarajući na postavljeno pitanje, Božidar Sudžum je podsetio aktuelnog  predsednika opštine da je u vreme kupovine prostora u Trejjuniku bio dete od osam godina.  

  Kao prvo, ovde sam pomenuo da se biblioteka treba izmestiti. Dakle, ni u jednom trenutku nisam govorio o sredstvima koja su izdvojena za taj projekat. Mislim da je to bio loš projekat i lično da sam tada bio odbornik a nisam tada, podsetiću vas bio ni u političkom životu Inđije a kamoli da sam predstavljao građane. Kažem, to je loša odluka ali tada sam imao 7 ili 8 godina.Ne treba koristiti nečiju lošu odluku kao paravan da se nešto ne uradi. – zaključio je Božidar Sudžum.

  Kako je na sednici lokalnog parlamenta i sam priznao Vlaimir Gak, on često na sednicama navodi da je odbornicima Građanina idol Goran Ješić. Tako je 18. avgusta prilikom usvajanja rebalansa budžeta aktuelni Vladimir Gak rekao odborniku Strahinji Jovanoviću da je zaljubljen u nekadašnjeg predsednika opštine Inđija.

  Više o tome možete pročitati na ovom linku OVDE.

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]