• Pretnje novinarki Jeleni Obućina

  Koalicija za slobodu medija najoštrije je osudila medijski napad dnevnika “Alo” i „Informer“ na novinarku Jelenu Obućinu i pretnje izrečene na društvenim mrežama kao rezultat ovakvog targetiranja. – Ujedno pozivamo Tužilaštvo da preduzme sve mere kako bi se otkrilo ko stoji iza gnusnih pretnji koji su usledile nakon objavljivanja tekstova pomenutih medija i adekvatno kazni […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pretnje novinarki Jeleni Obućina

  Koalicija za slobodu medija najoštrije je osudila medijski napad dnevnika “Alo” i „Informer“ na novinarku Jelenu Obućinu i pretnje izrečene na društvenim mrežama kao rezultat ovakvog targetiranja.

  Ujedno pozivamo Tužilaštvo da preduzme sve mere kako bi se otkrilo ko stoji iza gnusnih pretnji koji su usledile nakon objavljivanja tekstova pomenutih medija i adekvatno kazni počinioca. – navodi se u saopštenju.

  Koalicija ukazuje da su se list “Alo”, i “Informer” koji je to preneo, poslužili izvrtanjem reči novinarke, čime su novinarku targetirali i izložili opasnosti, nakon čega su usledile pretnje na društvenim mrežama.

  Ono što zabrinjava je da način na koji je to učinjeno ukazuje da su ovi listovi namerno, svesno i maliciozno interpretirali novinarkin uvod u kojem ona žargonski, kolokvijalno, kaže da će se Vučić ‘pokopati’ ako se ne ‘opameti’ u pogledu Kosova i sankcija Rusiji. Ovi mediji su u tekstovima preneli: ‘Vučiću ili priznaj Kosovo ili ćeš biti pokopan – tajkunski mediji ponovo prete predsedniku Srbije. –  precizira se u saopštenju.

  Koalicija za slobodu medija smatra da je ovakav tekst, ne samo pokušaj diskreditacije rada novinarke, već i ozbiljno targetiranje i pripremanje situacije za moguće ozbiljnije pretnje i napade.

  Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija