• Promena u Opštinskoj izbornoj komisiji

  Opštinska izborna komisija je prošle godine imenovala novog predsednika a sada dobija i novog sekretara. Dosadašnji sekretar Opštinske izborne komisije Aleksandar Banić podneo je ostavku dok će na njegovo mesto biti imenovana Mariju Božović Popović, inače dosadašnja zamenica sekretara OIK-a. Aktuelni načelnik opštinske uprave, Aleksandar Banić je 18. januara ove godine pisanim putem podneo ostavku […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Promena u Opštinskoj izbornoj komisiji

  Opštinska izborna komisija je prošle godine imenovala novog predsednika a sada dobija i novog sekretara.

  Dosadašnji sekretar Opštinske izborne komisije Aleksandar Banić podneo je ostavku dok će na njegovo mesto biti imenovana Mariju Božović Popović, inače dosadašnja zamenica sekretara OIK-a.

  Aktuelni načelnik opštinske uprave, Aleksandar Banić je 18. januara ove godine pisanim putem podneo ostavku na mestu sekretara Opštinske izborne komisije te je na osnovu člana 22. stave 2. Zakona o lokalnim izborima novog sekretara predložio predsednik lokalnog parlamenta Đorđe Dimić. Umesto Banića, sekretar OIK-a će biti Marija Božović Popović.

  Aleksandar Banić je od juna 2016. godine, od kada je imenovan za načelnika opštinske uprave, bio u više komisija i radnih tela kao što su :  Agencija za ekonomski razvoj opštine Inđija, član komisije – savet za bezbednost saobraćaj, član komisije – radna grupa za uprvljanje rizicima, član komisije – socijalno-ekonomskog saveta, član komisije – komisija za raspodelu i kontrolu upravljanja sredstvima budžetskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj opštine Inđija, sekretar opštinske izborne komisije i član komisije – savet za privredu.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nacelnik-aleksandar-banic-dobija-jos-jednu-funkciju/

  Kada je reč o novom sekretaru OIK-a, od 11. jula 2016. pa do maja 2019. godine, Marija Božović Popović bla je sekretarica rukovodioca Službe opštih i pravnih poslova JP Inđijaput  a nakon toga bila je zamenik sekretara SO Inđija.  Na funkciju sekretara Skupštine opštine Inđija stupila je 28. oktobra 2022. godine.

  Pravni fakultet u Novom Sadu je upisala 2001./2002. godine a diplomirala šest godina kasnije, 10. septembra 2008. sa opštim uspehom 8,42.  Poslednjeg dana oktobra 2011. godine, završila je diplomske akademske studije drugog stepena, na studijskom programu OPŠTI SMER sa prosečnom ocenom 9,40.

  Podsetimo da je u junu prošle godine, Nikola Malić  koga je za tu funkciju predložila odbornička grupa „Aleksandar Vučić – za našu decu“ podneo neopozivu ostavku na mestu predsednika OIK-a.

  Nakon prihvatanja ostavke, Srpska napredna stranka je za novog predsednika opštinske izborne komisije predložila Milorada Božića.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/predsednik-opstinske-izborne-komisije-podneo-ostavku-odbornici-imenuju-novog-na-predlog-sns-a/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]