• Rambo Amadeus priznao krivicu za seksualno uznemiravanja novinarke, dobio novčanu kaznu

  Pesnikinja i producentkinja televizijske emisije „Dnevnica“ Lejla Kašić objavila je da je muzičar Rambo Amadeus priznao krivicu i da je novčano kažnjen. Ona je u martu najavila da će ga prijaviti nadležnim organima za seksualno uznemiravanje. Kašić je tada navela da ju je Antonije Pušić neprimereno dodirnuo, a onda i izvređao. Ona je na društvenim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rambo Amadeus priznao krivicu za seksualno uznemiravanja novinarke, dobio novčanu kaznu

  Pesnikinja i producentkinja televizijske emisije „Dnevnica“ Lejla Kašić objavila je da je muzičar Rambo Amadeus priznao krivicu i da je novčano kažnjen.

  Ona je u martu najavila da će ga prijaviti nadležnim organima za seksualno uznemiravanje.

  Kašić je tada navela da ju je Antonije Pušić neprimereno dodirnuo, a onda i izvređao.

  Ona je na društvenim mrežama navela da je Antonije Pušić, kako je pravo ime muzičara, osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a da je njegovo ponašanje okarakterisano kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo, prenele su Vijesti.

  Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na upite novinara od marta i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija. Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške. Kažem ‘kakvu-takvu kaznu’ jer Crna Gora još uvek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku. – navela je ona.

  Ona je poslala poruku podrške ženama da prijave nasilje.

  Ponosna sam, jer ovo nije bilo samo za odbranu moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, pa i svakog muškarca koji je prošao kroz slično (i gore), a ćutala je i ćutao je. Naše ćutanje ljudima sklonim manijakalnom i nasilnom ponašanju daje odobrenje. Odobrenje daje hrabost. Hrabost daje nezaustavljivost. Nije ovo mala/velika pobeda samo za mene. Već za svakog od nas ko se sutra ohrabri da prijavi bilo kakvo nasilje. I onog kog obeshrabri da isto počini. Kad već viteštvo, čojstvo i junaštvo utihnu i zdrava muškost se utopi u mizoginiji i rupama sistema, mi smo te koje ne smeju da dozvole: da budu izmanipulisane, gaslajtovane, ućutkane. Ne smemo da trpimo. Zbog svih onih koje je ohladila muška ruka koja je, da je bilo pravde, mogla da bude sprečena. Zbog svih onih koje svojim primerom inspirišemo. – dodala je ona.

  Naslovna: Rambo Amadeus, UNICEF Montenegro, 2013. godina (Autor: Duško Miljanić)

  Izvor: N1, Vijesti

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika