• Raspisan javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2022. godinu

  Ministarstvo prosvete raspisalo javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2022. godinu za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Kandidate mogu da predlože obrazovno-vaspitne ustanove, strukovna udruženja, zajednice škola, univerziteti, naučno-istraživačke ustanove i druga pravna, kao i fizička lica. Svetosavska nagrada se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisan javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2022. godinu

  Ministarstvo prosvete raspisalo javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2022. godinu za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

  Kandidate mogu da predlože obrazovno-vaspitne ustanove, strukovna udruženja, zajednice škola, univerziteti, naučno-istraživačke ustanove i druga pravna, kao i fizička lica.

  Svetosavska nagrada se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji u 2022. godini.

  Pravo da budu predloženi za dodelu Svetosavske nagrade imaju učenici osnovnih i srednjih škola, studenti svih nivoa studija, zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, školama sa domom učenika, visokoškolskim ustanovama i ustanovama učeničkog i studentskog standarda, zaposleni u naučno-istraživačkim ustanovama ustanove (predškolske, osnovne i srednje škole, škole sa domom učenika, visokoškolske ustanove, ustanove učeničkog i studentskog standarda, naučno-istraživačke ustanove), stručna društva i zajednice škola, autori stručnih i naučnih dela iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, kao i ostali pojedinci i institucije koji učestvuju u formalnom i neformalnom obrazovanju i svojim angažovanjem doprinose razvoju obrazovanja i vaspitanja (novinari, mediji, privredna društva, izdavačke organizacije, fondovi, zadužbine i drugi)

  Predlog za dodelu Svetosavske nagrade treba da sadrži: obrazložen predlog za dodelu nagrade na srpskom jeziku, u štampanoj formi (do dve strane), dokumentaciju kojom se dokazuju navodi iz predloga i profesionalnu biografiju za fizička lica.

  Predlozi se dostavljaju na adresu Ministarstva prosvete, najkasnije do 20. decembra.

  Svetosavsku nagradu za 2022. godinu dodeljuje ministar 27. januara 2023. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI