• Raspisan konkurs za 34. manifestaciju “Garavi sokak”

  Književni klub „Miroslav Mika Antić“ Inđija, raspisao je konkurs za 34. manifestaciju „Garavi Sokak“ , konkurs traje od 15. avgusta do 30. septembra. Poziv je otvoren i za pesnike iz celog sveta koji pišu na engleskom jeziku. Prevod će obezbediti redakcija Zbornika. Pravo učešća imaju svi autori iz celog sveta stariji od 17 godina. Manifestacija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisan konkurs za 34. manifestaciju “Garavi sokak”

  Književni klub „Miroslav Mika Antić“ Inđija, raspisao je konkurs za 34. manifestaciju „Garavi Sokak“ , konkurs traje od 15. avgusta do 30. septembra. Poziv je otvoren i za pesnike iz celog sveta koji pišu na engleskom jeziku. Prevod će obezbediti redakcija Zbornika.

  Pravo učešća imaju svi autori iz celog sveta stariji od 17 godina. Manifestacija će se održati do kraja 2023. godine, kada će biti i promovisan zbornik koji će se štampati od prispelih i odabranih radova.

  -Na manifestaciju ćemo pozvati deo autora zastupljenih u zborniku tačan datum i vreme početka manifestacije ćemo vam blagovremeno javiti.- kaže za IN predsednik književnog kluba Medija Aleksandar Mijalković.

  Radovi koji su poslati na konkurs se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar. Učesnici manifestacije dobijaju primerke Zbornika besplatno.

  – Pesme mogu biti napisane na BHSC jezicima, a ukoliko napisane na drugim jezicima, uz original je neophodno poslati prevod na jedan od navedenih jezika. Poziv je otvoren i za pesnike iz celog sveta koji pišu na engleskom jeziku. Prevod će obezbediti redakcija Zbornika. – kaže Mijalković-

  Učesnici su dužni da pošalju najmanje tri pesme ili tri kratke priče u jednom word dokumentu, dužine do 30 redova. Teme su slobodne, a konkurs ne podrazumeva pesme namenjene deci.

  Manifestacija „Garavi sokak“ održava se od 1989. godine, i okuplja pesnike iz preko dvadeset zemalja.

  V,M (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura