• Rat saopštenjima na relaciji Opština Inđija – pokret GrađanIN

  “Mi nismo kukavice da govorimo šta mislimo, a onda to objavljujemo tako što zloupotrebljavamo zvaničnu stranicu lokalne samouprave. Takoreći, nismo kao predsednik opštine.“ poručili su iz pokreta  „GrađanIN“ u kontra saopštenju upućenom lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine Vladimiru Gaku. “Rat saopštenjima” na relaciji lokalna samouprava opozicija počeo je ovog puta od objave na Fejsbuk stranici […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rat saopštenjima na relaciji Opština Inđija – pokret GrađanIN

  “Mi nismo kukavice da govorimo šta mislimo, a onda to objavljujemo tako što zloupotrebljavamo zvaničnu stranicu lokalne samouprave. Takoreći, nismo kao predsednik opštine.“ poručili su iz pokreta  „GrađanIN“ u kontra saopštenju upućenom lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine Vladimiru Gaku.

  “Rat saopštenjima” na relaciji lokalna samouprava opozicija počeo je ovog puta od objave na Fejsbuk stranici pokreta “GrađanIN” u kom uz fotografiju službenog automobila ispred jednog restorana u Prijedoru stoji tekst u kom se navodi da se “jedan od pratilaca ovog pokreta zadesio u Prijedoru kada i vrh inđijske lokalne samouprave.” Iz pokreta su podsetili da se u tom gradu obeležavala godišnjica stradanja Srba u akciji Oluja kao i da je pretprošle godine sa ovim gradom poptisano bratimljenje.

  U daljem postu pokret Građanin postavio je pitanja za lokalnu vlast

  –  Da li ste ceh u restoranu Lafajet platili iz vašeg džepa ili je ogroman račun plaćen iz budžeta opštine? Da li je istina da ste se zabavljali, galamili i naručivali pesme? – kaže se u objavi i dodaje da “Iskreno, mi bismo voleli da informacije koje smo dobili nisu tačne, ali eto radi javnosti odgovorite da li su tačne ili ne.”

  Vlast preko zvanične stranice opštine Inđija poručila, “Dok se drugi bave, i u buduće budu bavili senzacijama i manipulacijama, mi nastavljamo da radimo dalje, za naprednu i uspešnu Inđiju!”

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-sns-koristi-zvanican-nalog-opstine-na-drustvenim-mrezama-kako-bi-se-obracunao-sa-neistomisljenicima/?fbclid=IwAR0Qv7SAvSnyH5ICtBogmBGTsPPpHWscsaKb73ELdjzHWb5dNaedPz66ckk

  U odgovoru na zvaničnoj FB stranici Opštine Inđija, administrator objašnajva da je  predsednik opštine Inđija bio gost kod prijatelja na slavlju povodom rođenja deteta.

  Pretpostavljamo da svi znaju da je običaj u našem narodu da, kada te neko pozove na veselje, to veselje ne naplati?! Ali ovakve objave odbornika Jovanovića pokazuju najdirektnije da njemu i sličnima ništa nije strano, kako bi se dokopali vlasti. Ne postoji tema, cena i granice koje neće preći da bi se dokopali iste. A naročito je simptomatično to što je Jovanović završio novinarstvo, a jedan od postulata novinarstva je provera informacija od najmanje dva izvora, pre nego što se objavi. – navodi se.

  Sami inđinčani su burno reagovali na stil i trend kojim lokalna samouprava “napada” neistomišljenike ali su na istu objavu reagovali i botovi SNS iz Inđije koji se nalaze na spiskovima koji su izašli u javnost tokom jula.

  Lokalna samouprava nakon verbalnog obračuna i targetiranja građana na svom Fejsbuk profilu nije objavila puna 24 sata ni jednu vest koja je važna za građane Inđije, time dajući na značaju objavi u kojoj se lično razračunava sa delom građana.

  Iz pokreta građanin nakon ovakve reakcije lokalne samouprave usledila je još oštrije kontra – saopštenje.

  -Ne samo zbog toga što je član našeg pokreta direktno spomenut, već zbog toga što naš pokret ima svoje predstavnike u lokalnom parlamentu te iste Opštine čiji se ugled prlja takvim uličarskim saopštenjima, te ne želimo da u bilo čijim očima se gubi poverenje u instituciju koja nam je nasušna i za koju odvajamo svoje vreme i energiju, nezavisno od zloupotreba koje hoćemo da menjamo. – kaže se u saopštenju u kojem se dodaje da odbornici i članovi ovog pokreta smatraju da pitanja u vezi sa „lumpovanjem“ predsednika opštine zanimaju sve.

  U saopštenju se ističe da se inđijskom opštinom vlada lično a ne institucionalno te da se za sve pita predsednik opštine Vladimir Gak bez obzira na resore

  – On se za sve pita, on o svemu odlučuje. Nema tu nikakve mržnje, ako se jedna ličnost pojavljuje u medijima i staje ispred svih koji su odgovorni kada nešto iskrsne onda je prirodno da se krivica i usmeri na istog, to je tako prosto.- kaže se u saoopštenju pokreta GrađanIN.

  Iz ovog pokreta podsećaju da izgradnja kulta ličnosti Vladimira Gaka datira godinama unazad i kao glavnu ilustraciju navode činjenicu da je zvanična Fejsbuk stranica opštine Inđija godinama bila prepoznatljiva po jedinstvenoj pojavi da na profilnoj fotografiji umesto grba Inđije stoji fotografija Vladimira Gaka.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nakon-dve-godine-opstina-indija-prihvatila-kritiku-in-medija/

  – Mi nismo kukavice da govorimo šta mislimo, a onda to objavljujemo tako što zloupotrebljavamo zvaničnu stranicu lokalne samouprave. Takoreći, nismo kao predsednik opštine.- zaključuje se u saopštenju pokreta koji potpisuje kompletno članstvo.

  Naslovna fotografija: „GrađanIN

  V. Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika