• Rekonstruisan planinarski dom „Kozarica“

  Nakon četiri i po meseca rekonstrukcije i više pd dva meseca kašnjenja, danas je svečano otvoren rekonstruisani planinski dom “Kozarica” u Čortanovcima. Zajedničkim sredstvima Ministarstva turizma i omladine i Opštine Inđija u iznosu od 8 miliona dinara Kozarica je nakon 70 godina dobila novi izgled, saopštila je lokalna samouprava. Lokalna samouprava najavila je pre početka […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rekonstruisan planinarski dom „Kozarica“

  Nakon četiri i po meseca rekonstrukcije i više pd dva meseca kašnjenja, danas je svečano otvoren rekonstruisani planinski dom “Kozarica” u Čortanovcima. Zajedničkim sredstvima Ministarstva turizma i omladine i Opštine Inđija u iznosu od 8 miliona dinara Kozarica je nakon 70 godina dobila novi izgled, saopštila je lokalna samouprava.

  Lokalna samouprava najavila je pre početka radova da je za projekat izdvojeno ukupno 8 miliona dinara iako se u budžetu za 2023. godinu predviđa je 10 miliona dinara. Izborom izvođača radova ugovor dodeljen  inđijskoj firmi TIM GRADNJA IVANIŠEVIĆ DOO i finansiraju se zajedničkim sredstvima Ministarstva trgovine i turizma i Opštine Inđija.

  Prema ugovoru 5 miliona dinara „neutrošenim sredstvima donacija iz prethodnih godina, odnosno sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 2021. godine, a ostatak od 3 miliona dinara finansira se iz lokalnog budžeta.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/izabran-izvodjac-radova-za-rekonstrukciju-planinarskog-doma-kozarica-u-cortanovcima/

  U objektu je zamenjena stolarija, rekonstruisani su zidovi i podovi, postavljene su pločice, izgrađena je nova vodovodna, kanalizaciona i elektro mreža, kao i prečistač otpadnih voda.

  Otvaranju planinarskog doma u Čortanovcima prisustvovao je državni sekretar u ministartsvu Uroš Кandić, koji je istakao spremnost države da ulaže u planinarske objekte u ovom delu Nacionalnog parka „Fruška gora“.

  -Podržavamo ideju lokalne samouprave da se u Čortanovcima napravi biciklistički kamp i sportsko-rekreativni sadržaji, što bi moglo da bude obuhvaćeno projektom Vlade Republike Srbije u vezi sa obnavljanjem Podunavlja – rekao je pozvanim medijima Кandić.

  Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak izrazio je zadovoljstvo što će ovaj dom biti na raspolaganju planinarima i rekao da je cilj da se ljubiteljima prirode obezbedi potpuni užitak, najavljujući nova ulaganja.

  -Mi smo preuzeli obavezu da obezbedimo uređenje puta, koje nije bilo moguće tokom izgradnje pruge, a takođe ćemo opremiti ovaj prostor neophodnim nameštajem –  rekao je Gak.

  „Кozaricom“ će upravljati Planinarsko klub „Železničar“ iz Inđije koje planira niz novih sadržaja, pre svega, kroz saradnju sa Planinarskim savezom Srbije, koje je već zakazalo u Čortanovcima sednicu Skupštine saveza.

  Naslovna fotografija: Opština Inđija

  IN Medija

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/cortanovci-pocela-rekonstrukcija-planinarskog-domakozarica/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija