RTS i RTV će se još godinu dana finansirati iz pretplate

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene zakona prema kojima će za još godinu dana biti produženo finansiranje javnih servisa RTS i RTV iz pretplate, odnosno iz budžeta, javio je N1. Na današnjem zasedanju poslanici su na još dve godine odložili primenu Zakona o državnim službenicima, tako da za njihovo zapošljavanje i dalje neće biti potreban […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
RTS i RTV će se još godinu dana finansirati iz pretplate

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene zakona prema kojima će za još godinu dana biti produženo finansiranje javnih servisa RTS i RTV iz pretplate, odnosno iz budžeta, javio je N1.

Na današnjem zasedanju poslanici su na još dve godine odložili primenu Zakona o državnim službenicima, tako da za njihovo zapošljavanje i dalje neće biti potreban javni konkurs.

Poslanici su potvrdili Ugovore o izručenju, o transferu osuđenih, o pravnoj i sudskoj saradnji, o uzajamnoj pravnoj pomoći Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, potvrđen je i ugovor sa Brazilom o pravnoj pomoći u građanskim stvarima, kao i dodatni protokol uz Konvenciju o visokotehnološkom kriminalu o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza i doneli druge odluke.

Poslanici su glasali i o više predsednika sudova i izabrali sudije koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, kao i o nekoliko kadrovskih rešenja u skupštinskim odborima.

Radovan Nikolić (IN Medija)

PROČITAJTE JOŠ:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/godinu-dana-zatvora-odnosno-tri-godine-uslovno-za-pretnje-urednici-in-medija/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija