• Ružica Jovanović ostaje na čelu Kulturnog centra Inđija

  Na narednoj sednici Skupštine opštine Inđija, koja je zakazana za 26. avgust, naći će se i tačka dnevnog reda koja glasi “Rešenje o imenovanja direktora ustanove Kulturni centar Inđija”. Dosadašnjoj direktorici ove ustanove istakao je mandat  ali će ona po svemu sudeći i dalje rukovoditi ovom ustanovom kulture iako je prilikom njenog  postavljenja još 2016. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ružica Jovanović ostaje na čelu Kulturnog centra Inđija

  Na narednoj sednici Skupštine opštine Inđija, koja je zakazana za 26. avgust, naći će se i tačka dnevnog reda koja glasi “Rešenje o imenovanja direktora ustanove Kulturni centar Inđija”. Dosadašnjoj direktorici ove ustanove istakao je mandat  ali će ona po svemu sudeći i dalje rukovoditi ovom ustanovom kulture iako je prilikom njenog  postavljenja još 2016. godine bilo niz nelogičnosti pa i kršenja Zakona o kulturi.

  Kako je ranije pisao Vojvođanski istraživačko – analitički centar (VOICE), na sednici Skupštine opštine Inđija, koja je održana 20. septembra 2016. godine , za direktoricu Kulturnog centra izabrana je Ružica Jovanović (dotadašnja v.d. direktorica te ustanove), čime je prekršen član 36. Zakona o kulturi, u kom se kaže da kandidati za direktore ustanova kulture  moraju imati visoko obrazovanje i najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

  Ružici Jovanović je, navodi VOICE,  nedostajalo radno iskustvo kada je imenovana za vršiteljku dužnosti direktorice KC-a, međutim na sednici lokalnog parlamenta na kojoj se razmatralo o njenom imenovanju za direktoricu te ustanove, kao dokaz da ipak ima radno iskustvo,Jovanovićeva je dostavila  potvrdu da je pet godina volontirala u privatnom pozorištu “Slavija” iz Beograda.

  U radnoj biografiji Ružice Jovanović, navodi portal,,  piše da je tri meseca radila u  Centru za kulturu Stara Pazova. Ostalo “radno iskustvo” koje je Ružica Jovanović navela nema ni približnog dodira sa kulturom.

  Naime, ona u svojoj biografiji navodi da je radila kao voditeljica na privatnoj Televiziji Sveti Đorđe iz Inđije, ali ne i o kom vremenskom periodu je reč. Pomenuta televizija je zatvorena pre više od deset godina a vlasnik je u međuvremenu preminuo te nije moguće proveriti da li je, kada i u kom vremenskom periodu Ružica Jovanović radila kao voditeljica.

  Takođe, u radnoj biografiji piše da je volontirala sedam meseci u Skupštini Srbije, ali nije precizirano šta konkretno podrazumeva pomenuto volontiranje niti ono može biti prihvaćeno kao radno iskustvo, jer  prema članu 3 Zakona o volontiranju, volontiranje se ne smatra za vreme provedeno na stručnom osposobljavanju i usavršavanju ili na praktičnom radu bez zasnivanja radnog odnosa. (Ružica Jovanović je diplomirana politikološkinja za međunarodne poslove, diplomirala je na temu “Elitistične teorije demokratije”.)

  Kako se dalje navodi u radnoj biografiji, Ružica Jovanović  je deset meseci radila u Ministarstvu prosvete, u Odeljenju za polaganje ispita za licencu nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika. Radila je i kao stručna saradnica u opštini Stara Pazova, odnosno u Kancelariji za ekonomski razvoj, gde je provela 11 meseci.

  Ono što je posebno naglasila u svojoj radnoj biografiji je angažovanje kao konferansje na manifestacijama, koje se organizuju u opštini Inđija, kao i da je članica amaterskog pozorišta.

  Navedeno “radno iskustvo” prostom računicom (sveukupno 21 mesec, ne računajući navodno iskustvo na TV Sveti Đorđe pokazuje da Ružica Jovanović nije ispunjavala zakonski propisane uslove za mesto v.d. direktorice ustanove kulture odnosno da nije imala najmanje pet godina radnog iskustva u struci, čime je prekršen član 36. Zakona o kulturi.

  Ove činjenice nisu uticale na odluku vlasti te je Ružica Jovanović na čelu Kulturnog centra Inđija već pet godina a ukoliko odbornici usvoje predlog Rešenja o imenovanju, ona će na čelu KC-a ostati i naredne četiri godine.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija