• SANU dobio 100 miliona dinara iz budžetske rezerve

  Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) dobila je sto miliona dinara (oko 851.000 evra) iz tekuće budžetske rezerve. To čini dodatnih 13 odsto godišnjeg budžeta akademije, a SANU je ovaj novac dobio za obezbeđivanje nedostajućih sredstava za svoj redovan rad, vidi se iz rešenja Vlade. Kako piše Nova ekonomija, novac je uzet sa razdela Republičke […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SANU dobio 100 miliona dinara iz budžetske rezerve

  Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) dobila je sto miliona dinara (oko 851.000 evra) iz tekuće budžetske rezerve. To čini dodatnih 13 odsto godišnjeg budžeta akademije, a SANU je ovaj novac dobio za obezbeđivanje nedostajućih sredstava za svoj redovan rad, vidi se iz rešenja Vlade.

  Kako piše Nova ekonomija, novac je uzet sa razdela Republičke deirekcije za imovinu, odakle je prebačen u tekuću budžetsku rezervu, a zatim (pre)raspoređen u SANU.

  Najviše novca (98,5 miliona dinara) dato je SANU za funkciju „osnovno istraživanje“, odnosno programsku aktivnost „podrška radu SANU“.

  Od toga, najveći deo sume (39 miliona dinara) je za usluge po ugovoru, ali je planirano da novac bude potrošen i za specijalizovane usluge, stalne troškove, tekuće popravke, nabavku mašina i oprema, kao i da pokrije deo troškova putovanja.

  Budžet SANU za 2023. godinu, pre novih davanja iz budžeta, iznosio je 753,6 miliona dinara.

  Za programsku aktivnost „podršak radu SANU“, za koji je iz republičkog budžeta dato najviše novca, prethodno je budžetom bilo predviđeno 447,6 miliona dinara.

  SANU je najviša naučna i umetnička ustanova u Srbiji, osnovana 1841. godine.

  Izvor: Nova ekonomija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija