• Savo Manojlović: Ispunjeni zakonski uslovi da Skupština smeni članove REM-a

  Direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“ ocenio je danas da bi Skupština Srbije odmah po konstituisanju morala da razreši sve članove Regulatornog tela za elektronske medije (REM) „koji su javno priznali da će kršiti zakon prilikom dodele nacionalnih frekvencija„. Kako je Manojlović naveo u saopštenju, više članova REM-a, predvodjenih predsednicom Saveta tog tela Oliverom Zekić, „jasno su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Savo Manojlović: Ispunjeni zakonski uslovi da Skupština smeni članove REM-a

  Direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“ ocenio je danas da bi Skupština Srbije odmah po konstituisanju morala da razreši sve članove Regulatornog tela za elektronske medije (REM) „koji su javno priznali da će kršiti zakon prilikom dodele nacionalnih frekvencija„.

  Kako je Manojlović naveo u saopštenju, više članova REM-a, predvodjenih predsednicom Saveta tog tela Oliverom Zekić, „jasno su istakli da se prilikom dodele frekvencija neće obazirati na kršenje zakona od strane, pre svega televizija Hepi i Pink“.

  To je u direktnoj suprotnosti sa samim Zakonom o elektronskim medijima (član 92. stav 9.) u kome je jasno propisano da se prilikom nove dodele dozvole u obzir uzima da li je poštovan programski elaborat na osnovu koga je televiziji prethodno izdata dozvola, kao i (član 96. stav) da li je televizija prethodno poštovala zakon. – naveo je on.

  Stav koji sada zastupaju pojedini predstavnici REM-a, po Manojlovićevim rečima, u potpunosti je u suprotnosti sa zakonom, a prethodno su ga istakli vlasnici i urednici pojedinih televizija.

  Time je i direktno priznato od strane predstavnika Pinka i Hepija, kao i pojedinih članova REM-a da ove televizije jesu direktno kršile Zakon. – kazao je Manojlović.

  Ako te zanima:

  Dačić: Konstituisanje Skupšttine krajem ove ili početkom iduće nedelje

  On je naveo i da Skupština Srbije može da razreši članove REM-a ako se utvrdi nesavestan i nepravilan rad, odnosno ako postoje razlozi za nedostojnost, što je, po njegovim rečima, „tu slučaj“.

  Predsednici REM-a dužni su da se staraju o poštovanju Zakona, a ne da budu staratelji predstavnicima televizija koje krše taj isti zakon. Narodna skupština na osnovu Ustava i zakona je dužna da spreči kršenje zakona koje će se desiti ukoliko se dodele nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi. –  rekao je Manojlović.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kreni-promeni-predali-rem-u-peticiju-sa-vise-od-200-000-potpisa-zahtev-da-rade-po-zakonu/

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija