• Sećanje na Mitu Čortana, Zvonimir Nemet donosi poeziju u Inđiju

  Zavičajno društvo – Đorđe Vojnović u ponedelkjak 6.novembra od 18 sati organizuje manifestaciju “Zvonimir Nemet i poetski dan Mita Čortan” u Poslovno obrazovnom centru u Inđiji. U okviru jednočasovne manifestacije  Zvonimir Nemet, književnik iz Hrvatske predstaviće svoje poetsko delo u Poslovno obrazovnom centru Inđije u okviru manifestacije Zavičajnog društva – Đorđe Vojnović „Poetski dani – […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sećanje na Mitu Čortana, Zvonimir Nemet donosi poeziju u Inđiju

  Zavičajno društvo – Đorđe Vojnović u ponedelkjak 6.novembra od 18 sati organizuje manifestaciju “Zvonimir Nemet i poetski dan Mita Čortan” u Poslovno obrazovnom centru u Inđiji.

  U okviru jednočasovne manifestacije  Zvonimir Nemet, književnik iz Hrvatske predstaviće svoje poetsko delo u Poslovno obrazovnom centru Inđije u okviru manifestacije Zavičajnog društva – Đorđe Vojnović „Poetski dani – Mita Čortan“.

  Svoje stihove i svoj stvaralački rad književnik će predstaviti uz pomoć svojih prijatelja: Aleksandra Mijalkovića, književnika, Sime Potkonjaka, književnika, Nikole Jelića, gitara i recitatora Gimnazije: Iskre Кrtinić i Jelene Кuč.

  Dimitrije Mita Čortan rođen je 25. juna 1949. godine u Novim Karlovcima, veliki deo svog radnog veka proveo je u Narodnoj biblioteci “dr Đorđe Natošević”. Čortan je jedan od osnivača Zavičajnog društva “Đorđe Vojnović”. Pola veka pisao poeziju koja je objavljivana u više samostalnih zbirki. Preminuo je 3. Avgusta 2014. Godine u Inđiji.

  Manifestacija posvećena pesniku Dimitriju Miti Čortanu održava se osmu godinu za redom. Pokrovitelji su Opština Inđija i Poslovno obrazovni centar Inđija.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]