• Septembar, novi termin „Novog tvrđava teatra“

  ČORTANOVCI : Premijernom izvedbom predstave „Život se sa mnom mnogo poigrao“, reditelja Dina Mustafića, otvoreno je osmo izdanje „Novog tvrđava teatra“. Festival i ove godine okuplja savremene pozorišne produkcije i tearsku publiku u Vili „Stanković“ u Čortanovcima. Zbog epidemiloških mera, festival je prošle godine izmešten iz uobičejnog julskog u septembarski termin, direktorka festivala najavila je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Septembar, novi termin „Novog tvrđava teatra“

  ČORTANOVCI : Premijernom izvedbom predstave „Život se sa mnom mnogo poigrao“, reditelja Dina Mustafića, otvoreno je osmo izdanje „Novog tvrđava teatra“. Festival i ove godine okuplja savremene pozorišne produkcije i tearsku publiku u Vili „Stanković“ u Čortanovcima.

  Zbog epidemiloških mera, festival je prošle godine izmešten iz uobičejnog julskog u septembarski termin, direktorka festivala najavila je za RTV da će od sada to biti novi termin susreta publike i festivala Novi tvrđava teatar.

   Do 8. septembra pred ljubiteljima teatarske umetnosti su još četiri dramska komada, a zbog velikog interesovanja festival će zatvoriti predstava koja ga je i otvorila – „Život se sa mnom mnogo poigrao“.

  Na programu 8. Novog Tvrđava Teatra nalazi se šest takmičarskih i jedna studentska predstava.

  Pored premijere predstave Život se sa mnom mnogo poigrao, u produkciji Novog Tvrđava Teatra., koja je otvorila festival, tu su i predstave Jugoslavija, moja dežela u koprodukciji Gledališča Koper i Pozorišta Prijedor, po romanu Gorana Vojnovića, u dramatizaciji Ivana Velisavljevića, dok režiju potpisuje Marko Misirača.

  Zatim novi komad Vladimira Đurđevića – Berači snova, u režiji Božidara Đurovića i izvedbi Zvezdara teatra iz Beograda.

  Iz rumunskog grada Georgeni stiže predstava Nesrećni (Boldogtalanok), Pozorišta Figura Studio.

  Sledi predstava Pakao, u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Osiječkog ljeta kulture, bazirana na delu Dantea Aligijerija, u dramatizaciji Nine Skorup, dok režiju potpisuje Ivan Leo Lemo. Ceo program ovogodišnjeg „Novog tvrđava teatra“ možete pogledati na ovom linku ovde.

  Na dan zatvaranja, u čast nagrađenih, studenti master studija Fakulteta savremenih umetnosti izvešće predstavu Narko baza na selu, po tekstu i u režiji Vide Ognjenović.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Inđija: 14,7 miliona dinara za kulturu

  Komisija za izbor projekata u kulturi, a na predlog predsednika opštine Inđija, donela je odluku da dodeli ukupno 14.690.000,00 dinara udruženjima sa teritorije opštine Inđija koja su […]