• Serija “Alo Alo” uvredljiva za gledaoce?

  Jedna od najpopularnijih TV serija “Alo Alo” najnovija je u nizu kultnih ostvarenja koje dobija novi predznak – potencijalno uvredljiva. Naime, tokom njenog repriziranja u Velikoj Britaniji, pred svaku epizodu se pojavljuje upozorenje o „potencijalno uvredljivom sadržaju“, prenosi RTS. Komedija iza koje stoji BBC premijerno je prikazivana između 1982. i 1992. godine pratila je život […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Serija “Alo Alo” uvredljiva za gledaoce?

  Jedna od najpopularnijih TV serija “Alo Alo” najnovija je u nizu kultnih ostvarenja koje dobija novi predznak – potencijalno uvredljiva. Naime, tokom njenog repriziranja u Velikoj Britaniji, pred svaku epizodu se pojavljuje upozorenje o „potencijalno uvredljivom sadržaju“, prenosi RTS.

  Komedija iza koje stoji BBC premijerno je prikazivana između 1982. i 1992. godine pratila je život Renea tokom Drugog svetskog rata u okupiranoj Francuskoj i dešavanja u njegovom kafeu, koji je bio omiljen među Nemcima, ali i paravan za pokret otpora. U seriji su se pojavljivali brojni zabavni likovi, kojima su ismevani stereotipi o Nemcima, Francuzima, Britancima i Italijanima. Osim brojnih stereotipa, postojale su i brojne seksualne aluzije.

  Uprkos tome što je serija stekla kultni status i više puta reprizirana, sada je britanski online provajder „Britbox“ postavio upozorenje pred svaku epizodu.

  „Ova komedija sadrži jezik i stavove tog vremena koji mogu da budu uvredljivi za neke gledaoce“, navodi se u upozorenju.

  Brojni gledaoci odmah su na društvenim mrežama izrazili svoje negodovanje, kritikujući upozorenje i ističući da je ono samo nastavak „woke“ kulture, nesvesni da je u pojedinim državama zaista smatraju uvredljivom. Upravo zbog toga, iako je stekla ogromnu popularnost širom sveta, serija “Alo Alo” nikada nije prikazivana na Francuskoj televiziji i u toj zemlji je potpuno nepoznata.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]