• Šid: I deca migranata u redovnu školu, nastava na srpskom

  U Šidu trenutno rade tri prihvatna centra za zbrinjavanje migranata. Centar „Železnička stanica“ je prihvatni centar za porodice, a deca iz centra i ove godine krenuće redovno u školu, navodi  RTV. Prihvatni centar na železničkoj stanici u Šidu trenutno broji 17 porodica i jedini je prihvatni centar u Šidu za porodice. U ovom prihvatnom centru […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šid: I deca migranata u redovnu školu, nastava na srpskom
  Foto: arhiva

  U Šidu trenutno rade tri prihvatna centra za zbrinjavanje migranata. Centar „Železnička stanica“ je prihvatni centar za porodice, a deca iz centra i ove godine krenuće redovno u školu, navodi  RTV.

  Prihvatni centar na železničkoj stanici u Šidu trenutno broji 17 porodica i jedini je prihvatni centar u Šidu za porodice. U ovom prihvatnom centru trenutno boravi 30 dece od kojih su 18 školskog uzrasta,a neka od njih su prethodne godine pohađala nastavu u šidskim školama.

  Kada je reč o prihvatnim centrima, piše portal,  posebno se vodi računa o epidemijskim merama, a korisnici ističu kako su zadovoljni sprovođenjem istih.

  Nova školska godina donosi smernice vezane za epidemiološku situaciju, a deca iz prihvatnog centra „Železnička stanica“ krenuće u školu redovno, obzirom da u centru nema obolelih od virusa Kovid 19.

  Nastava će se odvijati redovno, u skladu sa propisanim merama ministarstva obrazovanja, a kroz program inkluzije deca će nastavu pohađati na srpskom jeziku.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina