• Siniša Kovačević podneo ostavku na mesto predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje

  Poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević poneo je ostavku na mesto predsednika Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje, saopštila je danas ta stranka. Kovačević je u saopštenju naveo da je, kao izvestilac odbora, odbio da govori o izveštaju Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na skupštinskoj sednici, jer je, kako je dodao, bio suočen sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Siniša Kovačević podneo ostavku na mesto predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje

  Poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević poneo je ostavku na mesto predsednika Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje, saopštila je danas ta stranka.

  Kovačević je u saopštenju naveo da je, kao izvestilac odbora, odbio da govori o izveštaju Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na skupštinskoj sednici, jer je, kako je dodao, bio suočen sa apsolutnim neslaganjem sa tim usvojenim izveštajem koji je „nekonzistentan, nedobronameran, netačan i tendenciozan“.

  Isto tako, u nekoliko prethodnih navrata nije mi preglasavanjem u okviru odbora bilo omogućeno da govorim i izvestim na teme koje su bile na dnevnom redu odbora. – dodao je Kovačević.

  Prema njegovim rečima, njegov zamenik u odboru Nebojša Bakarec, ovlašćen je umesto njega da u kontekstu političkih i moralnih normi izvesti o odnosu odbora prema izeveštaju, „a ne da ga on tumači i brani“.

  Taj izveštaj je trebalo da bude sveden na opservaciju da je većinom od deset prema šest glasova, uz jedan uzdržan, taj izveštaj usvojen. – naglasio je on.

  Kovačević je ocenio da bi bilo očekivano da se u tom izveštaju nađe i nekoliko afirmativnih rečenica, ali dodao da je zaista trebalo elaborirati šta je sve u njemu dobro i zbog čega se on usvaja.

  Naravno, ono što se nije očekivalo i što nije trebalo da se dogodi su salve besmislica i govor mržnje koji je usledio, milion puta ponovljene rečenice o ugroženosti predsednika i njegove familije, odbrana rijaliti programa, kukasti krstovi na zgradi jednog od članova, ko je prvi doneo rijaliti u Srbiju. –  naveo je Kovačević.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/rem-o-pojavljivanju-kristijana-golubovica-na-tv-ne-smemo-da-uskracujemo-prava-bivsim-robijasima/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]