Sistem „Amber alert“ u Srbiji će se zvati „Pronađi me“: Hitno obaveštenje o nestanku maloletnika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je izradilo Instrukciju za postupanje policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti. Državni sekretar Ministarstva Danilo Stevandić je na sastanku radne grupe za uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica (Amber Alert) razmotrio dosadašnje korake na uspostavljanju tog sistema koji će se […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Sistem „Amber alert“ u Srbiji će se zvati „Pronađi me“: Hitno obaveštenje o nestanku maloletnika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je izradilo Instrukciju za postupanje policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti.

Državni sekretar Ministarstva Danilo Stevandić je na sastanku radne grupe za uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica (Amber Alert) razmotrio dosadašnje korake na uspostavljanju tog sistema koji će se u Srbiji zvati „Pronađi me“, navedeno je u saopštenju.

Stevandić je precizirao da bi građani o nestanku maloletnog lica, prema do sada dogovorenim kriterijumima, trebalo da budu obaveštavani putem SMS-poruke, prekidanjem televizijskih i radio emisija obaveštenjem o tome, kao i „kajronima“ na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama.

U sastavu radne grupe za uvođenje sistema „Pronađi me“ koju je februara ove godine, formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predstavnici su nekoliko ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja „Astra“.

Izvor: Beta

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija

Proglašeno 13 izbornih lista

U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista za izbore 17. decembra, a najkasnije do 1. decembra Republička izborna komisija (RIK) treba da utvrdi zbirnu listu.