• Sistem „Amber alert“ u Srbiji će se zvati „Pronađi me“: Hitno obaveštenje o nestanku maloletnika

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je izradilo Instrukciju za postupanje policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti. Državni sekretar Ministarstva Danilo Stevandić je na sastanku radne grupe za uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica (Amber Alert) razmotrio dosadašnje korake na uspostavljanju tog sistema koji će se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sistem „Amber alert“ u Srbiji će se zvati „Pronađi me“: Hitno obaveštenje o nestanku maloletnika

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je izradilo Instrukciju za postupanje policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti.

  Državni sekretar Ministarstva Danilo Stevandić je na sastanku radne grupe za uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica (Amber Alert) razmotrio dosadašnje korake na uspostavljanju tog sistema koji će se u Srbiji zvati „Pronađi me“, navedeno je u saopštenju.

  Stevandić je precizirao da bi građani o nestanku maloletnog lica, prema do sada dogovorenim kriterijumima, trebalo da budu obaveštavani putem SMS-poruke, prekidanjem televizijskih i radio emisija obaveštenjem o tome, kao i „kajronima“ na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama.

  U sastavu radne grupe za uvođenje sistema „Pronađi me“ koju je februara ove godine, formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predstavnici su nekoliko ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja „Astra“.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]