• Slobodan Cvetković (SPS) izabran za novog ministra privrede

  Dosadašnji generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković (SPS) izabran je, odlukom većine poslanika Skupštine Srbije, za novog ministra privrede. Glasanje za njegov izbor usledilo je dan nakon početka zasedanja, kada je njegovu biografiju u Skupštini predstavila predsednica Vlade Ana Brnabić. Za njega je glasalo 148 poslanika, a dvoje je bilo protiv. Brnabić je rekla da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Slobodan Cvetković (SPS) izabran za novog ministra privrede

  Dosadašnji generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković (SPS) izabran je, odlukom većine poslanika Skupštine Srbije, za novog ministra privrede.

  Glasanje za njegov izbor usledilo je dan nakon početka zasedanja, kada je njegovu biografiju u Skupštini predstavila predsednica Vlade Ana Brnabić. Za njega je glasalo 148 poslanika, a dvoje je bilo protiv.

  Brnabić je rekla da se od Cvetkovića, kao dugogodišnjeg direktora Sajma, očekuje da bude od pomoći u organizaciji međunarodnog sajma EXPO 2027.

  Predstavljanje predloga za ministra privrede odvijalo se tokom organizovanog ometanja sednice od strane poslanika opozicije.

  Cvetković je položio zakletvu narodnog poslanika dok su njega stajali poslanici opoziciji i duvali u pištaljke.

  nače, još uvek nije poznato ko će naslediti Cvetkovića na mestu generalnog direktora Novosadskog sajma.

  Ova pozicija do sada je pripadala Socijalističkoj partiji Srbije u partijskoj „raspodeli plena“, a generalnog direktora iz redova izvršnih direktora bira Nadzorni odbor.

  Naslovna: screenshot RTS 2 Youtube

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]