• Sloga: Štrajk koji su započeli poštari iz Novog Sada širi se na Beograd i druge gradove

  Članovi Sindikata radnika pošte „Sloga“ podržali su i pridružili se spontanoj obustavi rada koje su u utorak, 24. oktobra započele njihove kolege iz Novog Sada. Radnici pošte zahtevaju povećanje plata za najmanje 30 odsto, zapošljavanje dodatnih radnika i isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra. Prema saznanjima Sindikata, više od 90 odsto […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sloga: Štrajk koji su započeli poštari iz Novog Sada širi se na Beograd i druge gradove

  Članovi Sindikata radnika pošte „Sloga“ podržali su i pridružili se spontanoj obustavi rada koje su u utorak, 24. oktobra započele njihove kolege iz Novog Sada.

  Radnici pošte zahtevaju povećanje plata za najmanje 30 odsto, zapošljavanje dodatnih radnika i isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra.

  Prema saznanjima Sindikata, više od 90 odsto poštara i kurira Postekspresa i oko 15 odsto šalterskih radnika je od utorka do srede ujutru štrajkovalo na području Novog Sada, u Vrbasu su u celosti štrajkovali, u delovima Beograda (Rakovica i Borča) i u Poštanskom centru Pančevo.

  Dan nakon početka štrajka priključuju im se i kolege iz dve radne jedinice u Zemunu, a očekuju se obustave u drugim radnim jedinicama.

   „Sloga“ dodaje da podržava sve opravdane zahteve nezadovoljnih poštara u Novom Sadu.

  U saopštenju su naveli da su njihove plate čak 50 odsto ispod republičkog proseka, uslovi rada su neprihvatljivi, a broj zaposlenih, posebno poštara, šalterskih radnika, kurira i onih u preradi je alarmantno nizak. Zbog svega ovoga, kako su naveli, postoji veliki broj žalbi korisnika i zastoja u isporuci pošiljaka.

   U saopštenju se takođe kritikuje trenutno rukovodstvo koje se, prema rečima radnika, stalno povećava, dok je broj zaposlenih na osnovnim pozicijama sve manji.

  Nezadovoljni radnici ističu da njihova preduzeća ne predstavljaju teret za državni budžet, već ga aktivno pune.

  Među ključnim zahtevima su i prekid „tihe“ diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije od strane Vlade Srbije da će njihovi zahtevi biti uvaženi i ispunjeni.

  Naslovna: Pošta Srbije (Facebook)

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina