• Snežanu princ poljubio bez njene dozvole

  Snežana, jedan od najpopularnijih Disneyjevih likova, nova je meta takozvane kulture otkazivanja jer radnja animiranog filma uključuje poljubac princa koji se događa dok ona spava i “bez njenog pristanka”. Tematski park Disneyland u Anaheimu u Kaliforniji otvorio se u petak prvi put nakon više od 400 dana otkako je započela pandemija koronavirusa, a s njim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Snežanu princ poljubio bez njene dozvole

  Snežana, jedan od najpopularnijih Disneyjevih likova, nova je meta takozvane kulture otkazivanja jer radnja animiranog filma uključuje poljubac princa koji se događa dok ona spava i “bez njenog pristanka”.

  Tematski park Disneyland u Anaheimu u Kaliforniji otvorio se u petak prvi put nakon više od 400 dana otkako je započela pandemija koronavirusa, a s njim i novi sadržaj nazvan “Očarana želja Snežane”.

  No na portalu SFGate ubrzo je objavljena recenzija Katie Dowd i Julie Tremaine u kojoj su upozorile na problem. Kažu da je uključen “poljubac koji princ daje Snežani bez njenog pristanka, dok ona spava, što nikako ne može biti prava ljubav ako samo jedna osoba zna što se događa”.

  “Nismo li se već složili da je pristanak u ranim Disneyjevim filmovima glavni problem? Da podučavanje dece da ljubljenje, kad nije potvrđeno da su obe strane voljne učestvovatii, nije u redu”, napisale su u recenziji.

  “Teško je razumeti zašto bi Disneyland 2021. godine uključio scenu s tako staromodnom idejom o tome što muškarac smie učiniti ženi”, dodale su.

  Recenzija je izazvala ogorčenje na društvenim mrežama i mnogi su ih optužili da su otišli predaleko.

  “Snežana bi još uvek spavala da zavisi od ludaka i kulturi otkazivanja”, komentarisao je korisnik Matt Martin.

  “Prestanite kritikovati klasike zbog kojih smo svi želeli srećan kraj, snove i mogućnosti za bolje”, smatra žena imena Alynn.

  “Roditelji bi trebali učiti decu pristanku, kao i razlici između stvarnog života i bajki. Odrasla sam uz bajke i itekako sam razumela važnost pristanka. Dopustite deci da uživaju u čaroliji bajki”, upozorila je Natalie Sady.

  Čak je i glumica Kristen Bell, koja je dala glas Anni u animiranom filmu Frozen, rekla da je sa decom ozbiljno razgovarala o Snežani.

  “Zar ne mislite da je čudno da princ ljubi Snežanu bez njezinog dopuštenja? Ne možete nekoga poljubiti ako spava”, izjavila je za časopis People 2018.

  Iz Disneylanda su poručili da “žele da njihovi gosti vide poreklo i tradiciju koje se ogledaju u pričama, iskustvima i proizvodima s kojima se susreću u interakciji s Disneyjem i zato su ovo postavili kao deo sadržaja”.

  Izvor : Index.hr

  Foto Srbija Danas

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije ZABAVA

  Doček Svetog Patrika sa Radio Tarantulom

  U subotu 16.marta u organizaciji onlajn radija „Tarantula“ i legendarnog kafea Geto u Inđiji biće obeležen dan Svetog Patrika. Organizatori najavljuju mogućnost konzumiranja Jameson-a sa uz […]

  Humanitarni dečiji matine u subotu 28. oktobra

  Tinkerlab i Brainobrain Inđija u subotu 28.oktobra od 11 sati organizuje dečiji matine Diznijevih klasika a sav prikupljen novac od ulaznica biće uplaćen za lečenje mlade rumljanke Teodore. Cena […]